zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Aalburg scherpt standplaatsenbeleid aan en gaat handhaven

18 oktober 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - In petit comité liet Aalburgs wethouder van Economische zaken, Sylvana de Backer, gisteravond weten dat de gemeente Aalburg haar vergunningenbeleid inzake standouders nu strikt heeft vastgesteld. Ook zal er gehandhaafd worden, aldus de immer strijdvaardige wethouder van VVD huize. Ofwel: Je maintiendrai...

Kraamhouders krijgen voortaan een A, B of C-vergunning. Wie de  'A-status' krijgt voor een verkoopplekje in Aalburg bijvoorbeeld, is meer kwijt voor iemand die een B-vergunning voor Veen op zak heeft. 'En wie in Babylonienbroek wil gaan staan, betaalt een vergoeding', aldus De Backer.

Tevens wist zij te melden dat venten op De Kromme Nol voortaan uit den boze is. Daar zal een zero tolerance-beleid gevoerd worden. Voor de goede orde: dit is de lokatie bij het busstation, nabij de rotonde.

Eigendom
Het plekje aan de rivier, net buiten Wijk en Aalburg bij het monument ter hoogte van de waterkering, is eigendom van het Waterschap. Hier staat met enige regelmaat onder meer een palingboer. Deze zal niet worden aangepakt. Daar heeft de gemeente geen zeggenschap over.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.