donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Open brief aan Arno Bouman

17 oktober 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Open brief aan Arno Bouman (CDA) van Piet Hartman.

"Ik kom uitgebreid terug op je reactie op de website van het CDA Aalburg (28 september) naar aanleiding van de raadsvergadering. Het CDA diende toen een motie in om te laten onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van een zelfstandig Aalburg of een gefuseerd Altena. Met de bekende 8 tegen 7 stemmen verworpen. Daarna kwam de BAB met een motie om te kijken naar het huidige en toekomstige takenpakket van Aalburg en welke vorm van samenwerking hierbij het beste past. Die motie haalde het met liefst 14 tegen 1. Jij vond dat een trendbreuk in de loopgravenoorlog. Hoera!!!
 
Wat me de afgelopen tien jaar vooral verbaasde is dat Aalburg constant tegen een eigen onderzoek van de voor- en nadelen van een fusie stemde. Ik kan alleen maar gissen. Angst voor het onbekende Werkendam? Bang om de macht (SGP) te verliezen? Bang voor de uitkomst van het onderzoek? Schep eens helderheid, blogger Arno. Helaas deed het rapport van de Rekenkamercommissie Land van Heusden en Altena over Loket Altena en Loket Aalburg de samenwerkingsgedachte geen goed. Loket Altena kostte in 2012 liefst 1,5 miljoen euro meer, maar de vergelijking gaat niet helemaal op. Met plezier citeer ik CdK en wijze man Wim van de Donk tijdens zijn bezoek aan Woudrichem. “Leg nou eens op tafel wat je dwars zit. Geef nou eens aan waaraan je zo gehecht bent en dat misschien wel verdwijnt bij de fusie. De echte discussie moet nog beginnen. Het flexibel netwerkmodel is onderdeel van het proces, niet het eindstation. Dit is een historische kans. Ik denk dat iedereen er beter van wordt als Aalburg, Woudrichem en Werkendam verder gaan als één gemeente.” Wat me verder opvalt is dat het bedrijfsleven op ons eiland stilaan stevig samenwerkt, kennis deelt of fuseert. Een mooi voorbeeld is de vestiging van Altena Brainport in… Wijk en Aalburg. Het proces gaat door. De politiek moet geen achterhoedegevecht voeren.
 
Piet Hartman
 
PS: Therapeut Dick de Cloe gaat volgende maand de echte discussie van de drie raden leiden. Geef je nou eens bloot, beste Aalburgers."
 
Bij de foto: Arno Bouman - tekst Piet Hartman

Lees meer over:

cda arno bouman Open brief
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.