Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Werken aan Veense fietspaden

16 oktober 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Al vele jaren sluimert bij velen de wens om de Veensesteeg-Middenweg als fietsverbinding te verbeteren. Nogal wat scholieren maken namelijk gebruik van deze route. De komende jaren zijn rondom de Veensesteeg in dit verband diverse ontwikkelingen voorzien, zoals de uitbreiding bedrijventerrein, aanleg tweede ontsluitingsweg N267 en het intergemeentelijk zwembad.

Op 21 oktober 2013 start de gemeente met de aanleg van de fietsverbinding Veensesteeg-Middenweg. De aannemer die het werk gaat uitvoeren is Zijlstra Infra uit Giessen. Dit project komt mede tot stand door een bijdrage van de provincie Noord-Brabant.
Aannemer Zijlstra Infra begint met de werkzaamheden aan het vrijliggende fietspad tussen de Bagijnhof en de komgrens in de Veensesteeg te Veen. De sloot langs de Veensesteeg, vanaf de Bagijnhof tot aan de komgrens wordt gedempt. Vervolgens wordt er bovenop de sloot een voorbelasting van zand aangebracht. Na de voorbelastingsperiode van ongeveer 2,5 maand wordt het fietspad afgebouwd.

Fietsstroken
Op de Veensesteeg, vanaf de komgrens tot aan de gemeentegrens met gemeente Woudrichem brengen wij rode fietsstroken aan. Om deze werkzaamheden uit te voeren sluiten wij de Veensesteeg tussen de komgrens en de gemeentegrens enkele dagen af voor alle verkeer. De tijdstippen waarop de wegafsluitingen plaatsvinden worden later aan de weggebruikers gecommuniceerd.

Info
Op www.haalmeeruitdeweg.nl kunt u meer informatie over de wegafsluitingen vinden. Voor overige informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Hoeke van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Aalburg. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 0416-698779.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.