woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Gratis compost voor Altena

16 oktober 2013 (door WoudrichemNet)
ALTENA - Op zaterdag 2 november organiseren de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem weer een compostactie.
 
U kunt voor gratis compost terecht in:
 
- Aalburg: Gemeentewerf, Bagijnhof 60 te Veen van 8.30-13.00 uur.
- Werkendam: Milieustation, Beyerinkweg 12 te Werkendam van 9.00-12.00 uur en Milieustation, Stadhoudershoef 12 te Hank van 9.00-12.00 uur.
- Woudrichem: Gemeentewerf, Handelstraat 7 te Giessen van 8.30-13.00 uur.
 
Er geldt een maximum van ½ m3 per huishouden. Als u gratis compost wilt komen halen, dient u zelf te zorgen voor een schep en emmers, plastic zakken of een aanhangwagen. Aanhangwagens e.d. moeten uiteraard voldoen aan de eisen voor het wegverkeer en geschikt zijn voor de lading. De gemeente zorgt voor een kraantje voor het beladen van uw aanhangwagen.
 
Actie
De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem houden gezamenlijk elk jaar een compostactie. De gemeenten hopen dat deze actie de inwoners laat kennismaken met de gebruiksmogelijkheden van compost en aanspoort tot een goede scheiding van het gft-afval. Door compost te gebruiken neemt de bodemvruchtbaarheid toe en wordt water beter vastgehouden. Zonder organische stof geen levende bodem. Door compost te gebruiken draagt u bij aan het verbeteren van de biodiversiteit in de bodem.

Lees meer over:

Altena Compost
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.