woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Marianne Vos moet onder het mes voor cyste

15 oktober 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Marianne Vos moet eind oktober onder het mes om een cyste in haar buikholte te laten verwijderen.

Vos had al enige tijd rugklachten. Ze nam voor het WK in Toscane al rust. Na het behalen van de wereldtitel liet ze zich onderzoeken. Bij het maken van een MRI-scan werd als 'bijvangst' de cyste ontdekt.

"Het is geen gevaarlijke cyste, maar je kunt er last van krijgen als het gaat groeien. Vandaar dat ik het weg laat halen", aldus Vos die voor de ingreep nog een paar crossen zal rijden. Na de ingreep neemt ze een korte rustpauze.

Vos hoeft geen wedstrijden te missen die op haar programma stonden. Aldus NOS teletekst.

RABO Sport meldt:

'Marianne Vos verdeelt haar veldritseizoen deze herfst en de komende winter in twee blokken. Na haar eerste zege van het seizoen, afgelopen zaterdag in Den Bosch, rijdt ze de komende week nog twee crosses. Zondag wereldbeker in Valkenburg en dinsdag in de 'Nacht van Woerden'. Daarna neemt ze volgens de eerder dit jaar gemaakte planning een tijdje gas terug. Rond de Kerstdagen maakt Marianne haar rentree in het veld. De rustperiode benut ze ook voor een kleine operatieve ingreep aan de buikholte, waar een cyste wordt verwijderd.

De operatie is al halverwege het wegseizoen gepland toen bij een MRI-onderzoek voor Marianne's rugproblemen in de buikholte een ongevaarlijke cyste werd ontdekt. “Het was een toevallige bijkomstigheid van het onderzoek. De cyste zit niet in mijn rug, maar in de buikholte. Het zou kunnen, dat het de oorzaak is van mijn rugklachten, maar de kans daarop is volgens de doktoren klein. Met mijn rug gaat het nu trouwens een stuk beter dan tijdens het wegseizoen, al is het nog steeds een beetje gevoelig.”, meldt ze zelf.

De operatie noemt ze 'niet wereldschokkend'. Marianne: “Het is een kleine ingreep, die weinig voorstelt. Volgens de artsen was er geen haast en kon de operatie plaats vinden tijdens een periode waarin ik weinig koers en de pauze na 'Woerden' was al gepland, dus komt het nu erg goed uit. Deze ingreep zal geen schade toebrengen aan mijn voorbereidingen op het tweede deel van het veldritseizoen. Ik kan na de operatie al snel de training weer oppakken.”

Marianne pakt dit veldritseizoen iets anders aan dan de afgelopen jaren toen ze direct na het wegseizoen een rustperiode nam. Ze wilde met name graag present zijn bij de eerste GP Brabant afgelopen weekend in haar geboorteplaats Den Bosch. De eerste anderhalve week van het seizoen rijdt ze drie crosses. Marianne Vos: “Daarna komt de rustperiode, waar ik best wel naar uitkijk. Het is een mooi, maar lang seizoen geweest. De voorbereiding op mijn tweede deel van het veldrit-seizoen en ook het wegseizoen komt snel in beeld. Mijn rentree in de cross is na de eerste drie veldritten iets later dan in andere jaren. Verder blijft daarin alles hetzelfde. De kampioenschappen zijn het hoofddoel.” 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.