vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Altena College: uitwisseling met Freie Evangelische Schule

15 oktober 2013 (door WerkendamNet)

 

WERKENDAM - Afgelopen week heeft het Altena College bezoek gehad van veertien leerlingen uit Lörrach, een middelgrote stad in Zuid Duitsland, vlak bij Basel, aan de grens met Zwitserland. Samen met zeventien leerlingen van het Altena College uit Havo en Atheneum 4, hebben zij gewerkt aan een project over de Rijn, de rivier die onze plaatsen verbindt, ook al heet zij hier inmiddels "Merwede".

Aan de hand van een aantal onderwerpen, zoals de waterafvoer van de Rijn, de scheepvaart, verkeer over het water, recreatie, toerisme, natuur en landschapsbeschrijving zijn de leerlingen in gemengde groepen met zowel Duitse als Nederlandse leerlingen, op onderzoek uit gegaan. Zij hebben informatie verzameld tijdens de diverse excursies naar de Groesplaat in Sleeuwijk, het Biesboschmuseum, de havens in Rotterdam, de Maasvlakte en de Noordzee.

Presentaties
Ook zijn er door onze Duitse gasten een aantal lessen bijgewoond om eens te kijken hoe het er op een Nederlandse school aan toe gaat. Op donderdagavond hebben de leerlingen in groepen hun presentaties gehouden in het bijzijn van vele gastouders en belangstellenden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.