zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Horeca Werkendam en Woudrichem krijgt controle

15 oktober 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / WERKENDAM: In Werkendam en Woudrichem heeft de NVWA controles gehouden bij diverse horecagelegenheden in het kader van de naleving van de Drank- en Horecawet, de Tabakswet, vergunningen en brandveiligheid. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de twee gemeenten, de brandweer en de politie voerden de controles uit.

In drie van de vier gecontroleerde horecagelegenheden werd de Tabakswet overtreden, een overtreding waarop een boete staat van ruim 600 euro. Voor één horecagelegenheid liep die boete op tot 2.400 euro. Daar was al twee keer eerder een voertreeding van de Tabakswet vastgesteld.

Alcohol
De horecagelegenheden in beide gemeenten werden ook gecontroleerd op alcoholverstrekking aan jongeren onder de 16 jaar. In de meeste gelegenheden waren jongeren aanwezig. Niet gebleke is dat er alcohol verstrekt aan die jongeren. Meerdere horecagelegenheden hielden zich niet aan de vergunning omdat  bijvoorbeeld leidinggevenden niet aanwezig waren.
 
De gemeente Werkendam en Woudrichem hebben aangekondigd passende maatregelen te nemen waar dat nodig is. De brandweer gaf dere plaatsen adviezen over de verbetering van de brandveiligheid.
 
Zowel de NVWA, als de plitie, brandweer en gemeenten menen dat actie 'zinvol' is geweest.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.