zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Raymond Schouten beëindigd wegracecarriere

15 oktober 2013 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - De 28-jarige Raymond Schouten afkomstig uit Waardhuizen, zal vanaf komend seizoen niet meer actief zijn als coureur in de wegracerij.

Raymond is al sinds jonge leeftijd actief in de motorsport. Na enkele jaren in de MX te hebben gereden, maakte hij op dertienjarige leeftijd de overstap naar het asfalt. Hij heeft diverse nationale titels (Superstock 600 en Supersport 600), twee WK Endurance overwinningen en vele overwinningen en podiumplaatsen in het ONK, EK en IDM behaald.

Daarnaast startte hij diverse malen in de Grand Prix, FIM Cup Superstock 1000 en BSB in Engeland.

Aldus de melding van Yamaha Motor Nederland.

Site
Op de site van Raymond zelf schrijft hij: "Motorcoureur Raymond Schouten zal vanaf komend wegrace seizoen niet meer actief zijn in de wegracerij. De 28-jarige coureur uit Waardhuizen zet een punt achter zijn actieve wegracecarrière.

Raymond is als sinds jonge leeftijd actief in de motorsport. Op vierjarige leeftijd reed hij voor het eerst op een motorcrossmachine en na enkele jaren in de motorcross te hebben gereden maakte hij op dertienjarige leeftijd de overstap naar het asfalt en begon zijn carrière in de scooterrace om daarna de overstap te kunnen maken naar de Cup, ONK, EK en zelfs WK.

Raymond: “Het is geen beslissing die zomaar uit de lucht komt vallen. De laatste paar jaren heb ik er iedere winter wel over nagedacht om te stoppen maar steeds kwam er weer iets op mijn pad waardoor ik toch weer doorging met racen. Maar ik heb nu de knoop definitief doorgehakt.

Iedere keer als ik op mijn motorfiets stap en de pitsstraat uitrijdt geniet ik nog steeds, racen is iets wat ik mijn hele leven heb gedaan en nog steeds geweldig vindt en ik denk dat zo’n gevoel ook nooit weg zal gaan, ook al zou ik nog 50 jaar doorgaan met racen. Maar er komt meer bij kijken dan alleen op die motorfiets stappen. De motivatie wordt steeds moeilijker om te vinden, financieel wordt het ieder jaar moeilijker, ik wordt ook steeds ouder en ga ook meer over de toekomst nadenken en ga zo nog maar even door.

Mijn doel was altijd om professioneel motorcoureur te worden, helaas is dit niet gelukt maar toch als ik nu terugdenk aan wat ik allemaal heb gedaan en bereikt kan ik toch wel tevreden en trots terugkijken. Ik heb twee Nationale titels (Superstock 600 en Supersport 600), twee WK Endurance overwinningen, vele pole positions, overwinningen en podiumplaatsen in het ONK, EK en IDM, en gereden in de Grand Prix, FIM Cup Superstock 1000 en BSB."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.