woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Rick Sonnema scoort internationaal goud

14 oktober 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Karateka Rick Sonnema won zaterdag goud op het Internationaler Niederrhein Cup 2013 karate toernooi. Deze wedstrijd staat onder auspiciën van de World Karate Federation (WKF). 570 deelnemers uit 7 landen streden hier om het hoogste podium.

Rick die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk deed mee in de categorie Kata tot 16 jaar hoge band. Hij won zijn eerste partij  van zijn Duitse tegenstander met unanieme beslissingen van de scheidsrechters (3-0). De tweede partij en derde partij trof Sonnema ook Duitse tegenstanders. Deze ronde sloot hij winnend af met een (2-1) en een (3-0).

Finalepartij
Daarna stond alleen de finalepartij nog in de weg voor het hoogste podium plaats, Zijn tegenstander had die dag alles winnend afgesloten met unanieme beslissingen van de scheidsrechters, dit zou dus een hele pittige finale worden voor Rick. Ook dit keer weer een Duitse tegenstander. Voor Rick een echt Duitsland-Nederland dagje.

Rick won de zinderende finale partij met 2-1. Het Goud voor de jonge Sonnema was dus meer dan verdiend.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.