Alles over Altena

Waldric Dames 1 start goed in hoofdklasse

13 oktober 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het jonge Dames 1 team van BC Waldric kent een goede start in de Dames Hoofdklasse van Rayon Zuid.

De eerste uit-wedstrijd tegen het gelouterde Attacus uit Veghel ging nog verloren, maar de voortekenen waren goed. Het team stond toen verdedigend ook al goed, maar was in de aanval te terughoudend. Dat, en de gewenning aan een behoorlijk niveau-verschil met de Overgangsklasse, zorgde ervoor dat Waldric met een ruime nederlaag genoegen moest nemen, maar toch met een redelijk goed gevoel naar huis ging. Eindstand: 53 - 32.

De eerste thuiswedstrijd speelden de dames tegen Barons uit Breda. Een paar weken daarvoor had Waldric nog tegen dit team geoefend en met 6 punten verloren. Het gevoel dat een overwinning mogelijk was, bleef echter hangen. Het was tevens het thuis-debuut voor een aantal speelsters die terugkeerden op het oude nest: Jarony de Joode en Vera Apituley hebben zich weer aangesloten bij hun oude team en ook Melissa Bok was na een stevige blessure weer terug op het niveau waar ze hoort.
Vanaf het begin was duidelijk dat Waldric de sterkere ploeg was. Barons wist de verdediging een aantal malen te verschalken met drie-punters, maar Waldric wist door een strakkere verdediging en goed aanvallend werk van Mabel van Straten en Melissa Bok al snel een voorsprong te pakken die niet meer in gevaar kwam. Toch maakte Barons het nog spannend door in het vierde kwart te gaan pressen waardoor ze terug konden komen tot 5 punten. Het duurde even tot Waldric de controle weer had en uiteindelijk de winst pakte met 57 - 46. Topscorers: Melissa Bok: 12, Mabel van Straten: 10.

Voorsprong
De derde wedstrijd was tegen het altijd sterke Black Eagles uit Rosmalen. Voor Waldric altijd een moeilijke tegenstander, want de Black Eagles kennen een sterke dames-lijn. Na een aantal minuten had Black Eagles dan ook al een voorsprong gepakt, maar bij Waldric ontstond meer en meer het gevoel dat er meer te halen viel. Vera Apituley nam aanvallend het voortouw met een paar prachtige scores en Waldric kreeg de geest. Verdedigend lieten vooral Joy Roskam en Stephanie Baks zich gelden tegen de grote centers. Het rebounden stelt Waldric nog steeds voor een probleem, waardoor Black Eagles tweede en derde kansen kregen om de scores alsnog af te maken. Toch ging Waldric de rust in met een kleine voorsprong en werd vooral voor dat soort basisfouten aandacht gevraagd.

Black Eagles verhoogde de druk op de guards in de tweede helft en zorgde ervoor dat ze bij konden blijven en zelfs terug konden komen tot 4 punten. Scores en assists van Mabel van Straten en Romy Caspers stelden de overwinning veilig: 56 - 66. Topscorers: Vera Apituley: 17, Mabel van Straten: 10.
Waldric mag tevreden zijn met zo'n start en de volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld tegen het laag geklasseerde Kimbria uit Maastricht.