maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Kerk te klein voor groots optreden Mannenkoor Altena

12 oktober 2013 (door AalburgNet)

ALTENA / AALBURG - Een uitverkocht (Gods) huis... De kerk was letterlijk te klein om alle belangstellenden te herbergen die waren afgekomen op het jubileumconcert van Christelijk Mannenkoor Altena zaterdagavond in de nieuwe NH-kerk in Wijk en Aalburg.

Al om 19.00 uur - het tijdstip waarop de zaal openging - stond een grote groep mensen geduldig in de rij voor een kaartje. Twintig minuten later bleken deze uitverkocht. De organisatie moest vervolgens een groot aantal mensen teleurstellen. Een tiental mensen dat al binnen was, kreeg een stoel in de hal aangeboden en kon daar genieten - met de rest van de volgestroomde kerk - van een fantastisch concert.
Of zoals burgemeester Fons Naterop, aanwezig samen met zijn vrouw, het op Twitter verwoordde: 'Mooi concert van Chr. Mannenkoor Altena bij 20 jarig jubileum in NH kerk Aalburg. Volle kerk van mensen die Altenabreed genoten hebben.'

Waarnemend burgemeester van Woudrichem, Arie Noordergraaf, zat eveneens samen met zijn vrouw in de kerk.
Het geheel stond onder leiding van Martin de Jong uit Alblasserdam. Het thema van de avond was  'God, eeuwig licht.'

Applaus
Het koor werd ondersteund door een koperensemble uit Andel (Andels Fanfare Corps (AFC)). Jeroen de Weerdt begeleidde op de piano en Christian Boogaard bespeelde het orgel. Ook verleende gelegenheidskinderkoor medewerking aan dit feestelijke concert. Enkele tientallen kinderen kwamen binnen met kaarsjes en brachten samen met het koor een lied ten gehore. De kerk aplaudisseerde na afloop spontaan.

Het programma bevatte in totaal twintig liederen die tussentijds werden afgewisseld door een tekstlezing van één de koorleden. Deze eerder opgenomen lezing werd via een fraaie slideshow gepresenteeerd. Een aantal malen was er een samenzang die strak geregisseerd werd door Martin de Jong. Met name de slotliederen van het koor samen met de aanwezigen waren indrukwekkend. De reacties na afloop bleken unaniem positef

Het Christelijk Mannenkoor ALTENA is ontstaan uit een gelegenheidskoor en werd in mei 1993 opgericht. Momenteel zijn er 75 mannen lid van het s koor.  De zangers repeteren elke woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Hoogt in Uitwijk.  

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.