vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

De Burcht viert tienjarig bestaan in klooster

12 oktober 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - In januari 2013 bestond Vrije Evangelische Gemeente De Burcht tien jaar. Om dit te vieren gaan de gemeenteleden eind oktober een weekend het klooster in. Dat klinkt misschien saai, maar het wordt een hoogtepunt van samen gemeente zijn, aldus de Burcht.
 
In Helvoirt is een voormalig klooster gehuurd waar alle 350 leden terecht kunnen. Ongeveer 180 mensen gaan het hele weekend mee en logeren in de kamers van het klooster. Andere gemeenteleden komen één of twee dagen naar de retraiteplek.
 
Klooster
In het weekend van 25, 26 en 27 oktober gaat het gebeuren. Een speciale commissie is al maanden bezig om een spetterend programma voor te bereiden. Het wordt een fantastisch weekend voor jong en oud, want aan iedereen en alles is gedacht. Er wordt zelfs gekookt door een kok zodat de gemeenteleden optimaal kunnen genieten van dit weekend.
 
Groeien
Een van de peilers van De Burcht is het groeien in liefde voor God. Een tweede belangrijke peiler is in liefde met elkaar omgaan. “We mogen regelmatig gasten in de samenkomsten ontvangen.  Men ervaart dan bovenal de warmte en de onderlinge liefde heel erg in onze gemeente. En dit is niet uit onszelf, maar komt voort uit de relatie met Jezus Christus. Vanuit die veilige basis, waarin iedereen mag zijn zoals hij of zij is gebeuren mooie dingen ” vertelt Henk Meerloo één van de oudsten van deze kerk.  
 
"In de tien jaar dat De Burcht bestaat zijn er wel 10.000 redenen te bedenken waar deze kerk blij of dankbaar voor is. De vele jonge gezinnen die de diensten bezoeken bijvoorbeeld, het samen zoeken naar God, de doordeweekse kringen, of de zondagse diensten die ze al een aantal jaar in het Altena College mogen houden. Het zijn zomaar een aantal dingen die dankbaarheid oproepen."

Wil je nog mee op het weekend?
Dat kan! Mail dan naar de organisatie van het gemeenteweekend.

Geen kerkdienst
Vanwege dit jubileum zal er dus op zondag 27 oktober geen kerkdienst worden gehouden in het Altena College. Op zondag 3 november bent u natuurlijk  weer van harte welkom in de kerkdienst  die begint om 10.00 uur in het Altena College in Sleeuwijk.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.