donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Wethouder Van der Ven roept bureaucratie Loket Altena halt toe

9 oktober 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - Columnist Piet Hartman mijmert hardop over het verschil tussen Loket Altena en Loket Aalburg... Wethouder Peter van der Ven van Werkendam zet Loket Altena in de wacht.

Loket Altena regelt voor Werkendam en Woudrichem de WWB en WMO. Loket Aalburg voor Aalburg. Loket Altena omvat 40.000 inwoners en telt 24 fte, Loket Aalburg omvat 12.000 inwoners en telt 4 fte. Volgens de Rekenkamercommissie Land van Heusden en Altena gaf Loket Altena in 2012 1,5 miljoen euro meer uit dan Loket Aalburg. De vergelijking gaat niet helemaal op, want Loket Aalburg heeft de re-integratie en schuldhulpverlening uitbesteed. Loket Altena heeft veel meer specialisten zoals jobcoaches in dienst, constateerde de rekenkamercommissie. Is Loket Altena niettemin een bureaucratische bodemloze hulpput? B&W van Werkendam probeerden het rapport te bagatelliseren. Het verschil is veel te pijnlijk om te negeren.

Wethouder Peter van der Ven liet op Radio A-FM weten Loket Altena in de wacht te zetten. “Pas op de plaats met Loket Altena dat toch gereorganiseerd moet worden in verband met de taken die het Rijk naar de gemeenten afschuift. We denken er zelfs over Loket Altena uit te breiden naar een regionale organisatie met drie, vier, of zelfs zes gemeenten. Meer bureaucratie? Nee! Taken uitbesteden? Ja!” (Piet Hartman)

Lees meer over:

aalburg loket loket altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.