dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Warenhuis in Wijk en Aalburg geopend

8 oktober 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG / ANDEL - Terwijl veel winkeliers de deuren van hun winkel sluiten als gevolg van toenemende concurrentie van vooral internet, zijn er gelukkig ook nog ondernemers die wel kansen zien en op locatie starten. Eén van hen is André Lankhaar uit Andel. Hij begint Warenhuis Wijk en Aalburg, gespecialiseerd in speelgoed en huishoudelijke artikelen. Ook gaat hij kantoorartikelen verkopen. Warenhuis Wijk en Aalburg gaat donderdag 9 oktober open en is gevestigd aan De Galerij 3 in Wijk en Aalburg. Woensdagavond opent wethouder Sylvana de Backer de zaak officieel.

André Lankhaar is als voormalig eigenaar van een supermarkt bekend met het winkelbedrijf. "Ik was een aantal jaren geleden toe aan een nieuwe uitdaging en besloot die winkel daarom te verkopen. Na een poosje begon het toch weer te kriebelen. Ik miste de eigen zaak en reageerde op een advertentie waarin franchisers werden gezocht voor een zaak in huishoudelijke producten en speelgoed. Ondanks dat daar geen overeenkomst uitrolde, bleef het contact. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in de zaak die ik nu ga beginnen."

Winkelformules
"Onder de naam Warenhuis Wijk en Aalburg komen twee gerenommeerde winkelformules samen" vertelt Lankhaar enthousiast. "Bijna iedereen kent Top 1 Toys wel. De nummer één in speelgoed. Het is voor de regio ontzettend fijn dat er weer een speelgoedzaak is met een uitgebreid assortiment speelgoed van uitstekende kwaliteit. Thuis & Trend zal bij de meesten wat minder bekend zijn. Ik kan echter iedereen verzekeren dat we met deze formule een fraai aanbod aan mooie, trendy en functionele producten in huis hebben gehaald. Onder Thuis & Trend vallen onder andere huishoudelijke artikelen, cadeaus en kookartikelen."

Klanten
Goede winkels blijven, is de overtuiging van André Lankhaar. "Natuurlijk, op het internet kun je van alles kopen. Maar bij ons in de winkel kan je een product vasthouden en vergelijken. En natuurlijk krijg je er ook nog eens goed advies bij. Wil je bijvoorbeeld een cadeautje kopen, dan heb je dat vaak direct nodig. Bij ons in de zaak vind je dat. Is er iets met het gekochte artikel aan de hand, dan loop je zo de winkel in en is het in twee tellen opgelost. Je ziet dat goede winkels hun bestaansrecht bewijzen. Dat gaan wij ook doen. Door er echt te zijn voor de klanten die onze zaak bezoeken."

Lankhaar: "Je mag inderdaad zeggen dat het uiteindelijk allemaal snel is gegaan. Wat me positief heeft verrast is de snelheid waarmee ik bij Rabobank Altena de financiering rondkreeg. Ik had me natuurlijk goed voorbereid en een gedegen businessplan ingediend, maar toch. Je hoort tegenwoordig vaak dat bedrijven moeilijk geld loskrijgen. Bij mij is het heel soepel gelopen. Wat ik ook bijzonder waardeer is de brede insteek van de Rabobank. Diverse zaken, waaronder ook de verzekeringen, werden direct besproken en geregeld. Het betekent dat ik er ook dankzij Rabobank Altena nu helemaal klaar voor ben."

Ga voor meer informatie naar www.warenhuis-wijkenaalburg.nl of bezoek de winkel aan de Galerij 3, Wijk en Aalburg. (Rabobank Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.