donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Halloweenfeest wordt herfstactiviteit na SGP-vragen

8 oktober 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Twee weken geleden was het de Werkendamse SGP-fractie die schriftelijke vragen stelde aan het college van B&W na aanleiding van een Halloweentocht die BART zou organiseren.  Deze had middels een advertenite vrijwilligers opgeroepen te reageren.

De SGP uitte bij monde van haar voorzitter in een brief zorgen om een dergelijke spook/speurtocht die in Hank en Dussen georganiseerd zou worden. Them Meiboom had moeite met de duivelse en niet-bijbelse uitingen waar Halloween om bekend staat. Hij meende ook dat Halloween geen wortels heeft in de Nederlandse en zeker niet in de lokale, Werkendamse cultuur.
 
De schriftelijke vragen leidden er toe dat de activiteiten een meer passende themanaam krijgen: Herfstweek. Er zullen geen “draconische” verkleedpartijen of ‘griezelige” aspecten in en rond de activiteiten gekoppeld worden.
 
Halloween
Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of iets lekkers (meestal snoep) krijgen. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten.

Lees meer over:

sgp halloween herfstweek
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.