zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Biesboschzwemmers scoren goed in landelijke zwemcompetitie

8 oktober 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Voor het eerst deze eeuw komen de Biesboschzwemmers weer uit in de Landelijke zwemcompetitie. De afgelopen seizoenen zijn de Werkendammers van onder af aan langzaam naar boven gekomen in de district competitie. Met de score die de zwemmers en zwemsters in Brielle wisten te scoren zouden ze vorig seizoen als zevende geëindigd zijn. Met 45 persoonlijke records en vele startbewijzen voor de diverse provinciale kampioenschappen ging men na drie uur zwemmen terug naar Werkendam.

Jade Groeneveld begon het seizoen heel sterk. Op de 200 vrije slag zwom ze bijna 6 seconden van haar persoonlijke record en op de 100 schoolslag ging er ook bijna twee seconden vanaf. Aan het einde van de wedstrijd wist ze als startzwemster van de wisselslag estafette haar tijd op de rugslag met bijna 1,5 seconde te verbeteren.

Carmen Damen wist haar persoonlijke records op de 100 rugslag en 100 vlinderslag te verbeteren. Op de ‘vlinder’ haalde ze ruim 15 seconden van haar tijd af. Julia Verhoeven, Femke Golverdingen en Ilse van de Pol mochten dezelfde afstanden zwemmen en ook zij toonden aan progressie geboekt te hebben. Bij de jongens in dezelfde categorie wisten Tom Kruis, Leendert Paans, Nick Lisman en Jan-Pieter de Raad goed te zwemmen. De laatste twee zwommen voor het eerst de 100 vlinderslag en deden dit reglementair correct wat heel knap is. Op de rugslag hadden beide hun persoonlijke tijden ook aangescherpt.

Thomas Zielhorst, Chantal Paans en Sanne van de Pol kwamen uit op de 100 rugslag en 200 schoolslag. Chantal en Sanne wisten op beide hun tijden aan te scherpen terwijl Thomas het ook goed deed. Thomas heeft op dit moment minder tijd om te trainen en dan is het moeilijker om tijden aan te scherpen.

Behalve Jade zwommen ook Anne Ippel, Redine van Breugel, Larissa Huisman, Anne-Lize de Raad, Xander Korsman en Simon Schmidt de 200 ‘vrij’ en 100 schoolslag. De meesten wisten hun persoonlijke tijden aan te scherpen en bleven anders in de buurt van de beste tijden.

Zwaarder
De dames en heren hebben ten opzichte van de competitie van afgelopen jaren een zwaarder programma. Er staan vier persoonlijke nummers op het programma en daarnaast ook nog een estafette. Deze ronde moest er deelgenomen worden op de 50 rugslag, 100 schoolslag, 100 wisselslag en 400 vrije slag. Voor de Werkendammers wisten Marcha Admiraal, Tonny Methorst, Kim Wijnja, Marjo Goelema, Arjon de Bok, Harry Cornet, Erik Drewes en Lukas Schmidt de punten binnen te halen. Tonny verbeterde zich op de 400 ‘vrij’ en 100 schoolslag, terwijl Kim beter dan ooit was op de 50 ‘rug’ en 100 wisselslag. Bij de heren wist Lukas op de 400 vrije slag en 50 rugslag zich te verbeteren. De anderen wisten goede tijden te noteren die er voor zorgden dat de Werkendammers een goede score wisten te halen. Annette Wijnja en Dennis Klop wisten dan niet bij de beste twee van de Biesboschzwemmers te eindigen maar toonden aan dat zij aan het begin van het seizoen ook goed begonnen zijn.

In de jongste categorie waren twee debutanten, namelijk Anne-Wil Biesheuvel en Jan-Bart Verheij. Samen met Corniek van Breugel en Rebecca Branderhorst mochten zij al vroeg aan de start verschijnen in een estafette en dit ging goed. Later op de 100 wisselslag en 50 vrije slag lieten ze ook goede tijden noteren. Bij deze zwemmers waren Sarah Damen, Laura Verhoeven en Maud de Visser ook goed op dreef. De meesten gingen met nieuwe toptijden naar huis.

De volgende wedstrijd is op 9 november in Papendrecht en dan is de tussentijd naar de eerste ronde al ruim bekend, maar het lijkt er op dat de Werkendammers beginnen met een plaats in de middenmoot.

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.