woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

'Consumentenbond geeft verkeerd beeld van HAK'

8 oktober 2013 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - De Consumentenbond geeft in hun berichtgeving van 4 oktober aan dat de informatie op etiketten van voedingsmiddelen in veel gevallen onjuist is. 'De organisatie draagt hierbij ten onrechte het voorbeeld aan van een foutieve claim op de producten van HAK', aldus de gelijknamige groentenfabrikant uit Giessen.

De claim ‘0% suiker’ waar naar verwezen wordt, werd door HAK alleen gevoerd op de producten Appelmoes Puur en Appelcompôte Puur. Deze producten bevatten geconcentreerd appelsap in plaats van saccharose om het product te zoeten. HAK heeft na overleg met de Voedsel- en Warenautoriteit besloten om deze etiketten aan te passen en de bewuste claim te verwijderen om verwarring bij de consument te voorkomen.

HAK levert al geruime tijd de producten Appelmoes Puur en Appelcompôte Puur uit met aangepast etiket. 'Het kan in enkele gevallen voorkomen dat er nog producten in supermarkten aanwezig zijn met het oude etiket in verband met de doorlooptijd van de voorraad van de winkel', aldus HAK.

Lees meer over:

Giessen hak
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.