donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

ZVDO’74 knalt het nieuwe seizoen in met beste openingsscore ooit

7 oktober 2013 (door AalburgNet)

AALBURG -  In zwembad De Lockhorst in Sliedrecht stond voor de selectie van ZVDO’74 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Vorig jaar leverde de eerste een uitstekende twaalfde plaats op. Tijdens de wedstrijd werd het duidelijk de ploeg hard op weg was om deze topscore te verbeteren. Na het tellen van de punten bleek dit ook zo te zijn. ZVDO’74 bleek maar liefst 40 seconden sneller te zijn dan vorig jaar.

Meteen in de eerste programma’s was het raak. Tessa den Dekker, Kristy Elshout, Natasja van Eldik en Kirsten van Giessen verpulverde hun inschrijftijd op de 4x100m vrije slag waarmee ze zich ook direct wisten te plaatsen voor de Brabantse Kampioenschappen. Op de 4x50m wisselslag mix estafette zorgde Mitchell van der Mooren, Geert van der Garde, Marit Westerlaken en Danine Branderhorst voor een uitstekend vervolg.

Dat Danine in vorm was bleek ook wel uit haar tijd op de 50m vrije slag. Voor het eerst wist ze zich te plaatsen voor de Brabantse Kampioenschappen. Ook Marit en Shifra van Houwelingen verbeterden hun inschrijftijden. Later op de 100m wisselslag werd deze goede lijn nog doorgetrokken.  De jongens uit deze leeftijd, Gert-Jan van Mersbergen, Geert en Mitchell, lieten zich niet kennen en volgde de dames met prima tijden op dezelfde tijden.

Verrassen
De oudere zwemmers van de ploeg wisten ook dit jaar te verrassen. Zo kwam Gert Jan den Dekker op de 400m vrije slag tot een tijd die maar net langzamer was dan zijn snelste tijd ooit. Robina Hoegee en Petri Velthuis volgde dit voorbeeld en waren een stuk sneller dan vorig seizoen. Kelly Hoegee liet zien weer op de weg terug te zijn met een prima tijd op de 100m wisselslag. Een andere verrassing kwam op naam van Yacintha Oppenhuizen. Voor het eerst in jaren verscheen er weer een persoonlijk record op de 50m rugslag op de klokken. Ook Wim Vos liet zien nog behoorlijk te kunnen zwemmen met een prima tijd op deze afstand. Wim Crielaard en Iwan Elshout konden terugkijken op een redelijke race op de 100m wisselslag.

Persoonlijke records waren er ook voor Renske den Dekker, Anouck Oppenhuizen en Anne de Fijter op de 200m schoolslag. Op de 100m rugslag kwamen de dames in de buurt van hun snelste tijden ooit. Bij de jongens zorgde Jan Willem Vaneker, Jelle Sterkenburg en Bastiaan van Muyden voor de punten met een uitstekend optreden op de 200m schoolslag. Voor Natasja van Eldik, Kirsten van Giessen en Kristy Elshout stonden de 100m vlinderslag en de 100m rugslag op het programma. Beide afstanden werden door de dames goed verteerd wat resulteerde in scherpte eindtijden. Dat het met de vorm bij sommige zwemmers wel goed zien bewees Yulian Oppenhuizen.  Vorig seizoen beleefde hij zijn beste seizoen ooit en dit jaar trekt hij deze lijn zonder moeite door. Dat bewees hij wel met zijn eindtijden op de 100m vlinderslag en 100m rugslag. In zijn kielzog volgde Harber den Hartog, Benjamin van Leeuwen en Jetse Brienen. Ook zij wisten snelle tijden te realiseren op deze afstanden.

Jeugd
Ook bij de jeugd waren er nog enkele verrassingen te vinden. Marlies van Rijswijk is sinds 2 jaar weer terug bij de zwemafdeling en wist meteen een sterke race neer te zetten op zowel de 200m vrije slag en de 100m schoolslag. Ook Berdine den Hartog presteerde prima op deze afstanden. Jeffrey van der Mooren, Frank Hartman, Mike Klip en Bram van Bergeijk knalde uit de startblokken op de 200m vrije slag en wisten alle 4 hun inschrijftijden flink aan te scherpen.

Helaas wisten Robina Hoegee, Lisanne van Giessen, Diandra van Houwelingen en Petri Velthuis geen geweldige estafette neer te zetten op de 4 x  100m wisselslag. De heren zorgde wel voor een spetterende afsluiting van deze wedstrijd. Wim Crielaard, Erik den Dekker, Wim Crielaard en Gert Jan den Dekker zwommen een verrassend goede race op de 4x100m vrije slag met een goede eindtijd als gevolg.

De komende week zullen de resultaten van de andere verenigingen binnen komen en is het de grote vraag op welke positie ZVDO’74 is geëindigd na de eerste ronde. (ZVDO'74)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.