donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Huldiging Marianne Vos groots

5 oktober 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Vrijdag 4 oktober is Marianne Vos op het Marktplein in Wijk en Aalburg gehuldigd voor haar wereldtitel wielrennen op de weg. Deze titel behaalde zij op 28 september 2013 op indrukwekkende wijze in het Italiaanse Florence.

De huldiging vond plaats op het Marktplein in Wijk en Aalburg.

Heel veel fans waren gekomen om Marianne te feliciteren met deze geweldige prestatie. Op een sfeervol aangekleed Marktplein was het een drukte van belang. De stemming was hoog. Ofwel: het was reuze gezellig. Tegen dit decor kreeg de huldiging een groots karakter die tegelijkertijd 'gewoon' bleef, omdat dit nu eenmaal past bij deze wereldkampioene. Het gezellig samenzijn op het Marktplein werd voorzien van een hapje en een drankje

Cadeau
De wereldkampioene werd toegesproken door onder andere burgemeester Naterop, vertegenwoordigers van Rabobank, KNWU, Bestuur Wielerronde Aalburg en de burgemeester van Gooik in Belgie, waar de supportersclub van Marianne gevestigd is.

Lennie van Zandwijk (Voice of Brabant) zong Marianne toe. Samen met haar vader bood zij Marianne een speciaal vervaardigd cadeau aan.

Alle giften die geschonken werden door de mensen komen ten goede van het Hospice Francinus de Wind in Waalwijk. Marianne fietst zondag de sponsortocht die vanaf het Raadhuisplein in Waalwijk zal starten.

Uitzending

Radio Oké FM zond de hele happening live uit vanaf de Markt. 'Het was een bijzondere eer dit te mogen doen', aldus radiopresentator Henri Verhagen (foto links), die deze klus klaarde samen met radiocollega Ronny Hetjes.

Namens de gemeente kreeg Marianne weer een zitbankje aangeboden, het zevende bankje dat in Drongelen geplaatst zal worden. Iedere kern is nu voorzien van een bankje. Mocht Marianne Vos opnieuw een wereldtitel scoren, dan heeft de gemeente Aalburg een uitdaging. De bankjes zijn op...
Dan maar over gaan op speelrekken voor de kinderen die beweging - en dus sporten - stimuleren? Het motto 'Bewegen is gezond' zal Marianne Vos ongetwijfeld aanspreken. (Foto Radio Oké FM) 

Lees ook dit verslag van Henri Verhagen

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.