woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Paardenpoep op je stoep? Doe maar niet!

4 oktober 2013 (door AalburgNet)

WIK EN AALBURG - "Dieren in Aalburg? Prima! Paarden in Aalburg? Ook top! Paarden op het fietspad. Best. Maar paardenpoep op je stoep? Ergerlijk!"

Vrijdagmorgen rond 11.00 uur gebruikte een ruiter te paard het fietspad dat zich door Aalburg slingert. Tussen de nummers 23 en 25 op de Aalburgsestraat deponeerde het beest echter zijn darminhoud. Over een lengte van drie meter ligt de paardenhoop drie uur later er nog.

Een ongelukje, dat kan. Maar paardeneigenaar, u zit toch niet letterlijk zo hoog boven de wereld dat u deze poep op de stoep zou moeten laten liggen?

Fietsers rijden erdoorheen, de besmeurde lengte van drie meter wordt dus gestaag langer. Tot overmaat van ramp ligt de hoop pal voor het tuinpad.

Dus spoorloos verdwenen paardeneigenaar: u heeft een uitdaging. Of een zak aan de kont van het paard of afstijgen en opruimen. Of uw route nafietsen met emmer én schop. Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen (op de rug van uw paard), de Aalburgers de figuurlijke schillen en de dozen... Het is ook helaas niet de eerste keer...

Kleine hoop of grote hoop
Ook hondeneigenaar worden - terecht - aangesproken en beboet als er uitwerpselen op straat - blijven - liggen. Dat is dan dus voor paarden en zijn eigenaren niet anders. De grootte van de hoop maakt daarbij niet uit. Smerig is het in beide gevallen, vooral onder je schoenen.

Maar eens kijken wat er gebeurt. Laten we maar eens uitgaan van het goede in paardenruiters. Er is dan nog hoop. Anders dan toch de schop maar gepakt en de kliko en wordt het andermans stront ruimen... "  (Ingezonden)

NASCHRIFT: Om 18.00 uur lag de hoop er nog, de paardeneigenaar had de 3 meter paardenpoep onberoerd gelaten. Met beschaamd vertrouwen in nobele paardenbezitters heeft de bewoner in kwestie andermans stront zelf maar opgeruimd. In droevige afwachting op de volgende hoop...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.