dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Speeltoestellen voor park Groenendijk - iedere stem telt!

3 oktober 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Park Groenendijk in Woudrichem voldoet niet meer als goede plek om te sporten, spelen en recreëren. De gemeente gaat het park opknappen en heeft buurtbewoners onder leiding van de lokale buurtvereniging “Buiten de Poort” en andere betrokkenen gevraagd om samen met de gemeente een plan te maken.

Die handschoen hebbende buurtbewoners maar al te graag opgepakt. Het vernieuwde park moet weer aantrekkelijk worden voor alle inwoners van Woudrichem, jong en oud. Sport, spel, flora en fauna. Aldus de bewoners.

Plannen
'We vinden het belangrijk dat zowel de dierenweide als het huidige basketbalveldje vernieuwd terugkomen; dit zijn de trekpleisters die ons park zo uniek maken. Daarnaast wonen er in de buurt een heleboel gezinnen met (jonge) kinderen. Het realiseren van een speeltuin hoort hier dus ook bij! Kinderen van verschillende leeftijden krijgen zo in onze buurt weer een plekje om met elkaar te spelen. Er zijn ook extra zitbankjes, prullenbakken én een nieuw verlichtingsplan nodig, om de veiligheid, orde en netheid op peil te houden. Kortom een heleboel ingrepen, die niet zomaar zijn gerealiseerd!'

Stemmen!
De buurt wil graag een mooie speeltuin realiseren, met toestellen voor verschillende leeftijdsgroepen. Daar is extra geld voor nodig, Daarom schreef men zichij in voor één van de prijzen van de Rabobank Altena Awards. Op de website www.rabobank.nl/altena vindt u tussen 1 en 31 oktober 2013 een overzicht van alle projecten. De speeltuin voor het park staat hierbij.

'We roepen iedereen dan ook op om een stem uit te brengen op ons plan! Want alleen met uw stem, kunnen we de speeltuin realiseren die park Groenendijk weer aantrekkelijk maakt voor alle kinderen uit de buurt. Alle leden van Rabobank Altena ontvangen begin oktober een persoonlijke uitnodiging om te stemmen op hun deurmat. Door middel van de antwoordenvelop kan het stembiljet worden geretourneerd. Ook is het mogelijk het persoonlijke stembiljet in te leveren bij één van de vestigingen van Rabobank Altena.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.