vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Week van de veiligheid bol van activiteiten

2 oktober 2013 (door AalburgNet)
ALTENA - De week van 7 oktober is het de Week van de veiligheid. In de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem staan diverse acties op het programma, die verschillende aspecten van veiligheid belichten. Daarmee willen de gemeenten een breed publiek laten kennismaken met eenvoudige maatregelen die de veiligheid in en rondom het huis kunnen vergroten. Ook zijn er specifieke activiteiten voor jongeren en senioren.
 
Zo houdt het buurtpreventieteam van de Rijksstraatweg in Sleeuwijk in de Week van de Veiligheid een zogenaamde voetjesactie in de wijk, waarbij inwoners gewezen worden op maatregelen om inbrekers minder kans van slagen te geven. In Nieuwendijk gaat het buurtpreventieteam aan de Rijksweg donderdagavond 10 oktober officieel van start.
Ook in Woudrichem is een buurtpreventieteam actief in de Postweide 2, dit team gaat op zaterdag 12 oktober officieel van start.
In Sleeuwijk wordt Burgernet onder de aandacht gebracht met een extra flyeractie op dinsdagochtend 8 oktober, op woensdagmiddag is deze flyeractie in Almkerk en op donderdagochtend wordt er extra geflyerd in Wijk en Aalburg.

Op woensdag 9 oktober is er van 10.00 tot 11.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst voor senioren in de Dotter in Hank. Hierbij komen allerlei thema’s aan de orde die te maken hebben met veiligheid in en om het huis, zoals verweer tegen babbeltrucs, brandpreventie en valpreventie. Op donderdagmiddag 10 oktober wordt eenzelfde voorlichtingsbijeenkomst van 14.00 tot 16.00 uur gehouden in de Lemmenskamp te Woudrichem.Ook voor jongeren zijn er acties gepland: het Prinsentuin College, De Schans en het Altena college besteden aandacht aan digi-pesten.

De BusDus doet ook mee: een preventiemedewerker van Novadic-Kentron rijdt op dinsdagavond 8 oktober met de BusDus mee naar Rijswijk en op donderdagavond 10 oktober mee naar Woudrichem om met jongeren te praten die vragen hebben over het gebruik van alcohol- en drugs. De preventiemedewerker geeft voorlichting over wat alcohol en drugs met je doen, maar gaat ook graag met de jongeren in gesprek die iets willen veranderen aan hun gebruik of gedrag. Om de woning beter te beveiligen tegen inbraak kan men zich laten informeren over het politiekeurmerk Veilig wonen.

De promotietruck staat op dinsdag 8 oktober in Wijk en Aalburg, op donderdag 10 oktober bij Sporthal De Crosser in Werkendam en op vrijdag 11 oktober in Woudrichem. In de truck kunnen bezoekers allerlei materiaal bekijken en tips krijgen waarmee hun woning beter beveiligd kan worden tegen inbraak. Ook kan men advies vragen aan vertegenwoordigers van gespecialiseerde bedrijven uit de regio en zelfs een afspraak maken om de woning te komen inspecteren op veiligheid.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.