zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Kandelaarkids steken licht op in Rotterdam en Waalwijk

2 oktober 2013 (door WoudrichemNet)

RIJSWJK - De Kandelaarkids staken onlangs hun licht op in Rotterdam en Waalwijk. Donderdag 26 september gingen de groepen 3 tot en met 7 van CNS De Kandelaar naar Rotterdam voor een schoolreis naar Het Maritiem Museum en het Plaswijckpark. De dag daarop vertrokken de kleuters naar Waalwijk, naar het super interessante schoenenmuseum.

In het museum mochten de groepen 3 en 4 meteen starten met het tekenen van dieren. Na wat eten en drinken trokken zij het museum in, gewapend met stickers. Elke sticker paste bij een kunstwerk. Bij het ontdekken van het kunstwerk mocht er een sticker in het boekje geplakt worden.
De groepen 5, 6 en 7 kregen een opdrachtenboekje bij binnenkomst en vertrokken meteen. Op zoek naar het leukste, saaiste en mooiste kunstwerk. Na de pauze hebben zij de opdrachten afgemaakt en speurden zij in het winkeltje.

Tegen 12.00 uur vertrokken de bussen om de kids naar Plaswijckpark te brengen. Bij aankomst kregen alle leerlingen een eigen plattegrond, met daaraan een gratis kaartje voor een tweede bezoek. Na de lunch, die voor sommige kinderen erg kort was, ontdekten zij met elkaar het park. Waterfietsen in zwanen, klimmen, springen, een dierenparkje, een verkeerspark en nog heel veel meer viel er die middag te beleven.

Schoenenmuseum
Op vrijdag 27 september zijn beide groepen kleuters naar het schoenenmuseum in Waalwijk geweest. In het museum gingen de kinderen in twee groepen door het museum heen en hebben heel veel verschillende schoenen gezien. Hele grote en hele kleine schoenen; eendenschoenen, laarzen voor de postbode te paard enzovoorts. Er is ook verteld hoe schoenen werden gemaakt.

Naast het bekijken van schoenen, hebben de kleuters ook spelletjes gedaan die met schoenen te maken hebben. Tevens mochten ze een mooie kleurplaat kleuren. Hiervan kunnen de kinderen thuis een schoen maken. De school laat weten: 'We hebben een hele leuke ochtend gehad en hierbij bedanken we alle ouders die voor vervoer hebben gezorgd.'

  • Klik hier voor de foto’s.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.