woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Top Marianneke, titel in 't kanneke...

28 september 2013 (door AalburgNet)

 

MEEUWEN / FLORENCE - Marianne Vos is opnieuw wereldkampioen op de weg geworden en prolongeerde zo haar titel van vorig jaar in Valkenburg. Het is de derde wereldtitel in haar loopbaan. In het Italiaanse Florence finishte Vos voor de Zweedse Emma Johansson en de jonge Italiaanse Daniele Ratto. Anna van der Breggen werd vierde. (Het Kontakt)

Zoals verwacht ontpopte de race zich als een strijd tussen de Nederlandsen en de Italiaansen. Zij maakten de koers hard, waardoor op 40 kilometer van de meet nog maar veertig rensters in aanmerking kwamen voor het eremetaal.

Klimmen
De etappe naar Florence kwam los toen het peloton moest gaan klimmen. Het grootste gedeelte raakte op de eerste beklimming van de Fiesole, die in totaal vijf keer werd aangedaan, op achterstand. Ruim veertig renners bleven over, onder wie Vos, Van der Breggen, Ellen van Dijk, Lucinda Brand en Annemiek van Vleuten.

Nadat een aanval van Nederlands kampioene Brand was gestrand gingen Van der Breggen en Vos er op de vierde klim met een handvol andere renners vandoor. Onder anderen tweevoudig wereldkampioene Giorgia Bronzini moest lossen en kwam niet meer terug.

Nadat Van der Breggen veel kopwerk had verricht voor Vos zette de Brabantse op de Salviati een allesbeslissende demarrage in. Van der Breggen vervulde vorig jaar in Valkenburg eenzelfde rol. Toen werd ze vijfde. (Novum)

Huldiging
Op vrijdagavond 4 oktober wordt Marianne Vos in Wijk en Aalburg gehuldigd. Dit gaat gebeuren om 19.30 uur op het Marktplein. KLIK ook HIER...  (Foto Archief Aalburg.net - Omloop Aalburg 2013)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.