zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Genderense jeugd zat Nacht Zonder Dak

28 september 2013 (door AalburgNet)

GENDEREN - Een nachtje in een krotje voor straatjongeren. Dat was de bedoeling. Afgelopen nacht hebben jongeren van de twee Genderense kerken buiten gebivakkeerd. Onder het motto Nacht Zonder Dak beleefde de groep niet aleen een gezellige avond, maar wilde zij zoveel mogelijk geld inzamelen voor de straatkinderen in Bolivia, Cambodia en Kenia.

Tijdens de Nacht Zonder Dak genoot de Genderense jeugd van cabaret, een avondspel en de Bar Zonder Dak. En uiteraard was het nog lang gezellig... Er werd door deze slapeloze nacht ruim 2.900 euro binnengebracht.

Tear
Nacht Zonder Dak is een actie van Tear waarbij je één nacht met een groep van de kerk, school of jeugdhonk, doorbrengt in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen. De opbrengst van de Nacht Zonder Dak gaat naar straatjongerenprojecten van Tear. Een deelnemer laat weten: 'Ik vind het een geslaagde manier om jongeren bewust te maken van het leed in de wereld, om ook eens te ervaren hoe het is hoe straatkinderen leven. Dat op een gezellige manier en tegelijkertijd geld in zamelen, daardoor maak je echt een verschil voor straatkinderen.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.