vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Prima resultaat voor SOOLvA scholen

27 september 2013 (door WoudrichemNet)

ALTENA - In het Land van Heusden en Altena scoren de schole van de Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena (SOOLvA) uitstekend. Dat blijkt uit het RTL Nieuws onderzoek over de opbrengsten aan het eind van genoten basisonderwijs over de periode 2010-2011-2012 (CITO-Eindscores). De negen basisscholen die zijn aangesloten bij de SOOLvA halen een gemiddelde van 7,5. Een cijfer ruim boven het landelijk gemiddelde van 6,9.

Uit de cijfers van RTL Nieuws blijkt dat de J.H. Dunantschool uit Wijk en Aalburg de best scorende school in het Land van Heusden en Altena is. De school kreeg een 8,6. Andere scholen die goed scoren zijn ‘t Ravelijn uit Woudrichem met een 8,2, op de voet gevolgd door den Biekûrf uit Babyloniënbroek met een 8,1.  

Regionaal
Regionaal scoren de SOOLvA scholen uitstekend. In de top tien van 30 basisscholen in het Land van Heusden en Altena, staan vijf SOOLvA scholen. Drie staan er zelfs in de top 5. De cijfers werden toegekend door Universiteit Maastricht, die hiervoor een rekenmodel ontwikkelde. Naast verschillende CITO-scores, wordt in het rekenmodel ook rekening gehouden met de sociale, economische en culturele samenstelling van de school.  

Trots
Nico Kostense, voorzitter van de SOOLvA, is trots op het bereikte resultaat. “De afgelopen vier jaar hebben bestuur, directies, personeel, ouders en geledingen hard gewerkt aan een verdere verbetering van de kwaliteit van ons onderwijs. Een gemiddelde waardering van 7,5 voor onze scholen, is een cijfer waar we heel blij mee zijn. Ik ben dan ook trots op het resultaat dat door leerlingen, leerkrachten, leidinggevenden, ouders, vrijwilligers -kortom iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd- is neergezet.”

Benieuwd naar de scores van alle basisscholen in Aalburg, Werkendam en Woudrichem?

U vindt hier het totaaloverzicht.

Lees meer over:

Altena scholen Soolva
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.