zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Peter Schalken wordt derde in Assen

25 september 2013 (door WerkendamNet)
ASSEN / DUSSEN - Het podium na de ONK Dutch Superbikes race zondag was bijna volledig in handen van het Amici Hoegee Suzuki Racing Team. Peter Schalken pakte een derde plaats en stond samen met winnaar Nigel Walraven op het ereschavot.
 
“Een mooie prestatie, ik ben er erg blij mee”, aldus Schalken na zijn race. “In de training hadden we nog de nodige problemen, maar onze monteurs hebben keihard gewerkt om de motorfiets op tijd klaar te krijgen. In de race voelde hij goed aan, ik zat er vanaf de start goed bij.”Toch kon Schalken de voorste mannen niet volgen en raakte hij in een gevecht om de vierde plaats verwikkeld met Allard Kerkhoven. “Ik miste de kracht om de eerste drie mannen te volgen, ik had teveel hinder van mijn schouderblessure. Vooral in de linkse bochten had ik veel moeite om de motor om te leggen. Natuurlijk, mijn visie was aanvankelijk op het podium gericht, maar in de race wilde ik die vierde plaats sowieso vasthouden. Op een gegeven moment had ik twee seconden voorsprong op Allard. En in de laatste bocht viel de nummer drie, Nelson Rolfes. Voor hem heel vervelend, voor mij gunstig. Het team heeft dit resultaat echt verdiend, we zijn er heel blij mee.”En dus kwam zondag de eerste én de derde plaats in handen van het Amici Hoegee Suzuki Racing Team. “Prachtig”, vervolgt Schalken. “Voor die volle tribunes vol met enthousiaste mensen op het podium staan, dat was heel gaaf. Dit is een echte opsteker. En petje af voor Nigel, hij was vanaf de start heel snel en heeft het gaatje vastgehouden. Hij heeft het supergoed gedaan." Met nog twee races voor de boeg (allebei op 13 oktober, in Assen) is het seizoen nog niet voorbij voor Schalken, de nummer vijf in het algemeen klassement. “Mijn doel blijft nog steeds het podium. Ik kan nog inlopen, er is nog van alles mogelijk. Ik wil in ieder geval die laatste twee wedstrijden zo goed mogelijk afsluiten.” (Archieffoto)

Lees meer over:

Dussen pter schalken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.