zaterdag 13 augustus 2022

Alles over Altena

Krakersfestival zoekt deelnemende groepen

25 september 2013 (door WerkendamNet)

HANK - Hank viert dit jaar het tweede lustrum van het vermaarde “Krakersfestival”. Voor de 22ste keer betreden carnavalsgroepen het strijdtoneel in het Uivernest voor de begeerde plek op de Hankse Krakers cd. Terwijl in Nederland op sommige dagen de mussen nog van het dak vallen is men in Hank alweer begonnen met de voorbereidingen voor een heel speciaal Krakersfestival.

Twee keer elf is een magisch getal in carnaval minnend Nederland en kan dus niet zomaar voorbij gaan. En voor de tweede elfde keer wordt in Hank de strijd aangegaan tussen de verschillende carnavals en buurtgroepen. Omdat het animo voor dit festival nog steeds ongekend hoog is en omdat de Krakerscommissie van deze aflevering een onvergetelijk feest wil maken is er dit jaar gekozen voor een hele brede opzet.

Groepen
De Krakerscommissie is op zoek naar 22 groepen die dit jaar mee willen doen aan het Krakersfestival. Ze zijn zich ervan bewust dat dit een flink aantal is, maar met al het enthousiasme wat Hank en zijn Knusterooiers ten toon spreidt ,moet het een haalbare kaart worden.
Als er 22 groepen aangemeld zijn, sluit de inschrijving, want anders bestaat de kans dat het een meerdaagsfestival gaat worden. Om dit aantal en alle muziekjes te bewaren voor het nageslacht wordt er dit jaar een CD uitgegeven waar (mits er 22 zijn) alle groepen op komen te staan. Een unieke uitgave waar iedereen op zal staan.

Om die reden vraagt de Krakerscommissie aan heel Hank om het nieuwe motto voor carnaval 2013/2014 “We stéke du koppu bij mekaor” niet alleen met carnaval, maar zeker nu ten uitvoer te brengen en zich aan te melden via de mail zodat er voor het eerst in de lange geschiedenis van het Knusterooiersland een dubbel CD uitgebracht gaat worden.

Het Krakersfestival wordt gehouden op zaterdag 9 november.

Lees meer over:

hank uivernest krakersfestival
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.