zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Raymond Schouten breekt ruggenwervel

24 september 2013 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - Op het TT-Circuit in Assen vond dit weekend, in het bijprogramma van het British Superbike kampioenschap, de tiende wedstrijd plaats voor het Dutch Supersport kampioenschap.

Leider in de tussenstand Raymond Schouten noteerde tijdens de kwalificatie trainingen de snelste tijd en startte op zijn vd Heyden motors / Van Voorden Origineel Opel dealer Yamaha R6 vanaf de pole position aan zijn wedstrijd. Na vier ronden ging het mis, zijn machine brak ineens weg en Schouten werd met hoge snelheid van zijn machine gegooid en kwam hard tot stilstand op zijn rug.

In eerste instantie stond de coureur uit Waardhuizen op, dit was echter maar voor enkele seconden. Hij werd direct overgebracht naar het medisch centrum op het TT- Circuit voor een eerste controle. Na onderzoek bleek zijn situatie zo serieus dat hij werd overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

Breuk
Na verschillende onderzoeken bleek dat Schouten een breuk heeft in zijn derde ruggenwervel. Hij verblijft momenteel nog in het ziekenhuis in Assen waar hij gestabiliseerd wordt en wacht op verdere onderzoeken op maandag. Na deze onderzoeken zal besloten worden wat er verder gaat gebeuren (operatie, korset of langere stabilisatie) en kan de coureur uit Waardhuizen gaan werken aan zijn herstel.

Raymond: ”De openingsfase van de race ging goed, ik kon samen met Wayne Tessels een klein gaatje slaan op de concurrentie en toen ging het opeens mis. Zonder enige waarschuwing werd ik van mijn machine gegooid en kwam, na een keer stuiteren, hard op mijn rug tot stilstand. In eerste instantie kon ik opstaan maar dit was maar van kortte duur. In het medisch centrum op het TT-Circuit zijn de eerste onderzoeken gedaan en daar werd al snel duidelijk dat er verder onderzoek noodzakelijk was. Bij aankomst in het ziekenhuis zijn er gelijk foto’s gemaakt van mijn rug, een echo van mijn buik (waar ik ook veel last van had) en werd ook een MRI scan gemaakt.

De echo gaf aan dat mijn organen in orde waren, na een paar uur werd de pijn in mijn buik gelukkig ook minder. De MRI scan toonde aan dat er wel een breuk zit in mijn rug.

Vervolgbehandeling
Het is voor de doktoren momenteel onduidelijk wat de beste vervolgbehandeling voor mij is. Daarom blijf ik vannacht gestabiliseerd en volgen morgen verdere onderzoeken. Hieruit zal blijken of er een operatie nodig is, of ik langer gestabiliseerd moet blijven of dat ik een korset zal krijgen. Morgen hoop ik dus meer duidelijkheid te krijgen.

Het was een harde klap en natuurlijk ben ik best geschrokken, zeker toen ik hoorde dat als het één ruggenwervel erboven was gebroken, verlamming mogelijk was geweest. Ik heb dus erg veel geluk gehad, ik heb gevoel in mijn benen en kan deze bewegen. Maar verder blijft het afwachten, ik heb verder geen klachten of breuken dus het gaat echt om mijn rug.

Ik heb aardig wat pijn maar gelukkig doet de morfine wonderen. Ik hoop dat ik een paar uurtjes kan slapen vannacht maar ik lig als een plank in bed dus een goede nachtrust zal er niet inzitten.”

Update maandag 23 september - 15:30 uur

Raymond: “Eigenlijk is er nog niet veel nieuws. Al mijn informatie is vandaag naar Groningen gestuurd waar artsen, gespecialiseerd in rugbreuken, alles gaan bekijken en overleggen wat de beste procedure/behandeling is om nu te gaan volgen. Ik zal nog 1 a 2 dagen gestabiliseerd blijven liggen hier in Assen en hoop daarna vervoerd te mogen worden naar of een ander ziekenhuis voor een operatie of iets dichter bij huis.”

Meer informatie over de situatie van Raymond is (zodra er nieuws is) te lezen via www.raymondschouten.com en via twitter.com/raymondschouten. (Raymond Schouten.com)

Lees meer over:

Waardhuizen raymond schouten
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.