dinsdag 3 oktober 2023

Alles over Altena

Regio actief bij Burendag 2013

19 september 2013 (door WoudrichemNet)

ALTENA REGIO - Op 21 september 2013 is het weer Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

In 2012 vierde Nederland massaal Burendag! Ruim 1,5 miljoen mensen vierden zaterdag 22 september 2012 Burendag. In het hele land zijn duizenden ideeën uitgevoerd om de buurt nog leuker en gezelliger te maken. Van kunstwerken tot houten banken en van buurtmoestuintjes tot straatspeeldagen.

Regioactiviteiten
Een greep uit de regioactiviteiten: in Waardhuizen is er een sprookjesfeest met plaatsing van een buurtbank. In Almkerk knapt men gezellig de Hoogt  op. Ook in Almkerk: Alternatieven voor kerstbomen maken met hout en diverse andere materialen en met na afloop een barbecue (Vlinderslag).
In Werkendam (Snellenweer) een gezellige bbq waar iederen een gerechtje meeneemt. Aan de Kildijk is men 'actief bezig.' Gezellig samen zijn onder genot van koffie/thee gebeurt aan de Kalversteeg. In Sleeuwijk: egelhuisjes met de kinderen en bbq aan de Kastanjelaan.
In Giessen kleurt men het plein. In Woudrichem gaan mensen bbq'en (aan de Schepen).
In Veen (Burgmeester Dijkstraat) knapt men het dierenpark op, in Aalburg (Hoptuin) gaat de BBQ aan. In Genderen (Kerkstraat) is het gezellig, aan de Gansoyen gaan mensen plantenbakken plaatsen rond het dorpshuis.

Historie
Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen. Het Oranje Fonds biedt buurtorganisaties met goede plannen een financiele bijdrage om de plannen op Burendag uit te voeren.

Lees meer over:

regio Altena burendag 2013
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.