vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

SKV scoort minder aangenaam

17 september 2013 (door WerkendamNet)
SLEEUWIJK - Afgelopen zaterdag moest korfbalploeg SKV thuis aantreden tegen het uit Leerdam afkomstige Ter Leede. Een ploeg waar vorig jaar de 1e keer ternauwernood van werd gewonnen en de return werd met 4-13 gewonnen.
 
Routinier Siska Koek verving de afwezige Margreet Delleman en Floor Vink verving de afwezige Mischa van Damme. SKV mocht de score openen met een in de wedstrijd vroeg gekregen strafworp welke benut werd door Joost de Jong. Het koppel van de week dat eind deze week op het gemeentehuis hun jawoord hopen te geven aan elkaar trokken de score naar 4-0 door 2 doelpunten van Snoek en een doelpunt van Assink. Na lang spelen kwam Ter Leede ook van de 0 af.Ter Leede dat meerdere keren tevergeefs probeerde voor te komen in de aansteun werden afgestraft door de Jong en Snoek met door beide een fraai genomen omdraaibal. Beide heren mochten ook allebei nog een afstandsschot scoren. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 8-2. In de rust werd door coach van der Herik aanwijzingen gegeven om de score door te zetten.Ter Leede ging gelijk los in de 2e helft door in de 1e aanval gelijk een schot te scoren. Annemarie Scherff zette daar vrijwel direct een schot er tegen over. Daar SKV even een moment niet tot scoren kwam ging Ter Leede wel kansen benutten. Ondanks dat een doorloper zeker verdedigd werd door Snoek telde de scheidsrechter dit doelpunt gewoon mee. De score werd 9-5. Wat voor SKV een minder aangename stand was. Gelukkig vergrootte Annemarie Scherff het verschil naar 6 doelpunten met een kort schot en een doorloper. Dezelfde kreeg in de volgende verdediging een doorloper tegen. Het veld werd steeds glibberiger en steeds meer uitglijders werden er gemaakt. Toch kon Assink de score verder uitbreiden door goed afvangwerk van Arne van Weelden die een groot gedeelte van de wedstrijd een hoop ballen in de vang had. Dezelfde van Weelden mocht nog zonder vang een schot scoren. Marius Klootwijk sloot de overwinning af met een mooi. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 17-7.
 
Doelpunten: Nathan Snoek 5x, Annemarie Scherff 4x, Joost de Jong 4x, Ellen Assink 2x, Marius Klootwijk en Arne van Weelden ieder 1x. Aankomende zaterdag is SKV vrij.
 
Op 28 september zal het thuis aantreden tegen ’t Caproen. De wedstrijd vangt aan om 15:30 uur.

Lees meer over:

Sleeuwijk SKV
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.