woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Open Coffee Altena uitgegroeid tot 'kwaliteitsevent'

16 september 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG / ALTENA: Op 12 september werd Open Coffee Altena voor de tiende keer georganiseerd. Dit keer was De Wolfsburcht, beter bekend als Het Kevermuseum, de enthousiaste gastheer. Vijfentachtig ondernemers genoten van boeiende contacten met Coffee én smakelijke petit fours. Judtih van Horssen uit Genderen was opnieuw de enthousiaste maakster van de oogstrelende lekkernijen.

Gastteam André en Antoinette van Wijlen presenteerden vol passie en pit hún Kevermuseum, een plek die uniek is in Nederland. Tussen al het historische moois beleefden de aanwezigen hun netwerkochtend ('Scoor drie tot vijf nieuwe contacten', luidde opnieuw de prikkelende opdracht van initiator en reclamemaker Cor Spek (TekstAtelier®) en ging menig visitekaartje van hand tot hand. Opvallend waren wederom de vele nieuwe gezichten die de ontmoeting een extra randje gaven.

Coffee Swop
Evenals tijdens Open Coffee 9.0 in Giessen (bij Quasar) werd ook dit keer de Coffee Swop gedraaid. Opnieuw boden drie ondernemers een gratis dienst aan. ('Geven is het nieuwe zaken doen.') De speciaal ontworpen voucher werd vervolgens gekoppeld aan de gelukkige die zijn of haar kaartje (random) getrokken zag worden uit het grote Jamin Coffee-blik. De beamer presenteerde de uitslag.

De Coffee Swop is hiermee dus een vast onderdeel geworden van een Open Coffee Altena-bijeenkomst. Wat is de gedachte erachter? Het Engelse woord 'swop' (of 'swap') betekent letterlijk 'ruilen.' Voor de Coffee Swop deponeren de aanwezige ondernemers hun visitekaartjes in een groot koffieblik waar - willekeurig - drie exemplaren uit worden getrokken. Zou de door andere ondernemers gratis aangeboden expertise niet passend zijn, kan deze tijdens de netwerkbijeenkomst geruild of weggegeven worden. De Coffee Swop brengt zo niet alleen het 'swoppende' bedrijf exclusief voor het voetlicht, maar is vooral ook bedoeld om nieuwe B2B-contacten (extra) te stimuleren.

Adsom bood een gratis quick scan aan die naar ViaJoop Makelaardij ging uit Wijk en Aalburg. Volgens Adsom-man Mario Kruysse was dat een prima match. Het mediation-aanbod van levenscoach Jos Korthout kwam terecht bij Digitalisma uit Nieuwendijk. En zoals het een Coffee Swopper is toegestaan werd deze doorgegeven aan Arbode Maritiem uit Giessen. De logistieke bedrijfsscan van Logistore uit Rossum ging naar de Heeren van Suylichem uit Zuilichem. Volgens beide partijen een prima combinatie waar men mee aan de slag gaat.

Kwaliteitsevent
Open Coffee Altena heeft na tien edities zijn plek gevonden binnen het regionale ondernemerslandschap. Steeds meer ondernemers, maar ook politici (CDA Provinciale Staten), van buiten de Altena-regio stappen binnen voor het B2B-event met Coffee als brandstof. Deelnemers kwamen dit keer uit Oosterhout, Oss, Den Bosch, Culemborg, Gorcum, Bleskensgraaf, Zuilichem en Rossum. Kennelijk maakt Open Coffee Altena een verschil. Zoals een ondernemer het na afloop uitdrukte: 'Open Coffee Altena is een kwaliteitsevent dat er toe doet!' 

Tryntsje van Vessem (Bieb Altena) formuleerde het zo: '10e @CoffeeAltena bezocht. Al 10x succes! Gastheer #WolfsburchtAalburg. Nieuwe contacten. 7 bestaande aangehaald #veel. 2 serieuze kansen.'Jos Korthout twittert: 'Bij Open Coffee van ondernemers van Altena wel 5 constructieve contacten opgedaan. Mijn Swop circuleert onder ondernemers.'
Noortje Artz (Repay PayRoll Den Bosch) liet weten: 'Was een leuke ochtend. Kwalitatief ook sterk vond ik. Veel ondernemende mensen. Hing ook een fijne sfeer. Leuke gastvrouw.'

De eerstvolgende Open Coffee Altena - editie 11.0 - is op 14 november op Golfpark Almkreek in Almkerk.
Aanmelden via www.OndernemendAltena.nl

(Foto AltenaSteden.net: (links) het Kevermuseum in afwachting op wat komen gaat... De lekkernijen van Judith van Horssen geven al het historsich moois extra cachet.
Andere foto's Marie-Suzanne Assié (onder): Ondernemers luisteren met aandacht naar het verhaal van Antoinette en André van Wijlen over hún Kevermuseum.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.