vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Roy Hoornweg ijzersterk in Giessen

16 september 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Papendrechter Roy Hoornweg heeft de 42e stratenloop van Giessen gewonnen in de snelle tijd van 15.03. Hij had een voorsprong van 4 seconden op clubgenoot Bart van Nunen.

Het tweetal was met de groep van trainer Addy Ruiter naar Giessen gekomen en beheerste de gehele wedstrijd. Direct na de start namen Hoornweg en van Nunen samen met clubgenoten Ivo Bijl en Lars Gerritsen de leiding.  Bijl en Gerritsen konden na iets meer dan 2 ronden het hoge tempo niet meer volgen en na een versnelling van Hoornweg in de vierde ronde liep hij soeverein naar de zege. Na afloop verklaarde Hoornweg niet op jacht te zijn gegaan naar het parcoursrecord ook omdat hij wat vermoeid was na een aantal zeer sterk bezette wedstrijden de laatste weken waarbij hij definitief de aansluiting met de nederlandse top heeft gemaakt. Junior van Nunen, afgelopen zomer vijfde bij de Europese kampioenschappen voor de jeugd op de 5 km, liep aan het eind nog iets in maar was toch zeer tevreden over zijn wedstrijd. 

Ver hierachter was Master 45 Armand van der Smissen de volgende bij de kermis en ook gelijk winnaar in zijn categorie. Koos Verweij van DAK Drunen was nummer 6 aan de streep en de winnaar van de Master 35 klasse.  Nemi Roozemond uit Genderen was de snelste regio atleet en werd tweede bij de jeugd 16-19 jaar.  Hilde Gilissen uit Tilburg was veruit de snelste dame.
 
De volgende wedstrijd is de 15km van de kurenpolder op 12 oktober.

 

Lees meer over:

Altena Road Runners Giessen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.