vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Aalburg inventariseert behoefte aan professionele zorg

12 september 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Er gaat de komende jaren veel in de zorg veranderen. Grote delen van de zorg die nu bijvoorbeeld nog onder de Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ) of de Jeugdzorg vallen, worden in 2015 overgedragen aan de gemeenten. De gemeenten krijgen hiervoor (veel) minder geld dan nu door de overheid wordt uitgegeven aan zorg.

Om goed voorbereid te zijn op deze veranderingen en toch de benodigde zorg te kunnen (blijven) bieden, heeft de gemeente de hulp nodig van alle inwoners die nu zorg krijgen. Alle huishoudens in de gemeente Aalburg krijgen een brief. De gemeente: "In deze brief wordt u gevraagd te reageren als u professionele zorg ontvangt of als er sprake is van een persoongebonden budget.  Over welke zorg het gaat , staat vermeld in de brief. Uw reactie is belangrijk!'

Huishoudens
Deze brief wordt rond 10 september verstuurd naar alle huishoudens in Genderen. De inwoners van Babyloniënbroek, Drongelen, Eethen en Meeuwen hebben in augustus al een brief ontvangen. De kernen Veen en Wijk en Aalburg volgen later. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  J.(Joyce) Lubbers telefoon 0416 698722 email j.lubbers@aalburg.nl. "Wij hopen dat u allemaal wilt meewerken in uw eigen en ons belang!"

Lees meer over:

brief professionele zorg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.