vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

D66 ook actief in Aalburg, Werkendam en Woudrichem

12 september 2013 (door WoudrichemNet)

ALTENA / DONGEMOND: Op 9 september 2013 is de nieuwe D66 afdeling Dongemond in Almkerk opgericht. De D66-leden in de gemeenten Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Werkendam, Woudrichem bundelen de krachten en trekken gezamenlijk op. Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen hoopt D66 in alle vijf gemeenten in de regio Dongemond vertegenwoordigd te zijn.

D66-ers uit de gemeenten Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Werkendam en Woudrichem verkenden de afgelopen maanden de mogelijkheden van samenwerking in de regio Dongenmond. Tijdens de eerste ledenvergadering heeft de samenwerking een formele status in de D66-afdeling Dongemond. De afdeling D66 Drimmelen is in dezelfde vergadering opgeheven.

Gemeenten krijgen steeds meer en complexere taken opgelegd. D66 acht dat regionale gemeentelijke samenwerking nodig is, om te zorgen dat de dienstenverlening aan de burgers op niveau blijft en op vele plaatsen verbetert. Ook aan de bestuurlijke kant vraagt dit om samenwerking en visie.
Met de oprichting van de afdeling Dongemond zet D66 een belangrijke stap vooruit.

Vertegenwoordigers
Alleen in Drimmelen is D66 actief in Groen Drimmelen (VP/D66). In de andere gemeenten ontbreekt het tot nu toe aan een D66-vertegenwoordiging in de gemeenteraden. Voor vele D66-stemmers een gemiste kans.
In Aalburg, Werkendam en Woudrichem vormt D66 samen met Groen Links en de PvdA, Progressief Altena. (www.progressiefaltena.nl)
In Geertruidenberg zijn gesprekken gaande met als doel deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen 2014.

Afdelingen
Nederland per 1 januari 2014 402 gemeenten kent. In een groot deel van deze gemeenten is D66 actief. Op dit moment zijn er ruim 250 actieve afdelingen op lokaal niveau. En heeft D66 meer dan 600 gemeenteraadsleden. In negen van de tien grootste gemeenten zit D66 in het college van burgemeester en wethouders. Op dit moment zijn er ruim honderd D66-wethouders.

Informatie via Remco van der Stelt, Bestuurslid Dongemond, rvdstelt@gmail.com

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.