zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Waterschap gestart met aanleg natuurvriendelijke oevers Oude Doorn Almkerk

12 september 2013 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Waterschap Rivierenland is begonnen met de aanleg van natuurvriendelijke oevers, in de polder Oude Doorn ten noorden van Almkerk. Deze waterberging zorgt ervoor dat inwoners in Almkerk en omgeving droge voeten houden. De oevers worden natuurvriendelijk aangelegd, dat wil zeggen met een flauw aflopende oever die goede omstandigheden schept voor veel verschillende soorten (water)planten . Dit draagt bij aan een verdere verbetering van de waterkwaliteit en een gezond leefmilieu in en bij het water.  Het waterschap verwacht de werkzaamheden voor 1 januari 2014 af te ronden.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Bijzonder is dat in het ontwerp ook rekening is gehouden met de cultuurhistorische waarde van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De polder Oude Doorn maakt onderdeel uit van de ‘inundatievelden' ten zuiden van fort Altena. In dit gebied willen we de openheid van het landschap behouden. In het ontwerp is de waterberging ook zoveel mogelijk geconcentreerd in het hart van de polder om hiermee de aanwezigheid van het voormalige inundatieveld te benadrukken. Door de forse breedte van de waterpartijen wordt het water in de polder ook vanaf de Provincialeweg Noord bij Uppel beter zichtbaar.

Verbetering van de waterkwaliteit in de polder Oude Doorn draagt bij aan een vitaal, mooi en schoon land voor alle inwoners en bezoekers. Europa, Provincie Noord-Brabant en de gemeente Woudrichem maken dit project mede mogelijk.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.