zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Politieheli speurt naar inbrekers boven Aalburg - Inbreker ingerekend

11 september 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG / GENDEREN - Inbreken is één, voorkomen dat je gepakt wordt is toch iets anders. De politie is met groot materieel - een helikopter en meerdere - op zoek gegaan naar inbrekers die werden betrapt  bij een woninginbraak aan het Polderzicht in Wijk en Aalburg rond de klok van 14:30 uur. De melding dat er een actie gaande was met een heli, kwam om 15:45 uur binnen. De wentelwiek werd inderdaad door veel mensen gezien. Ook werd een politiehond ingezet.

De hermandad heeft voor de actie een ruim gebied afgezet in ieder geval tot en met Genderen. 'Daar worden de dorpsingangen in de gaten gehouden', melde een lokale dorpsbewoner. 'Wild west in Genderen', riep een ander.

Inmiddels is één inbreker van de woninginbraak gepakt. Het gaat om een 20-jarige man uit Tilburg. Een tweede is nog voortvluchtig. De
vluchtauto is in beslag genomen.

Glasgerinkel
De vrouw die de politie alarmeerde hoorde eerder glasgerinkel en zag meerdere inbrekers wegvluchten. De daders lieten hun eigen auto, een zwarte Renault Twingo, achter en gingen er vandoor met de auto van de bewoners, een grijze Lexus. De auto van de gedupeerde bewoners werd later in de middag beschadigd en en onbeheerd teruggevonden in Genderen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.