donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Topvrouwen van Altena, flowerpower, babbels en bier in een Veense feesttent

10 september 2013 (door AalburgNet)

VEEN - De wereld verandert in rap tempo. Ik vertoefde afgelopen zaterdag bij de Holland Ladies Tour in Veen. En bij de verkiezing van de Topvrouw van Altena 2013. De wielerdames reden niet om de kerk, maar om de tent. In de feesttent naast het stadion van Achilles bulkte het van de polderbeauties. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Charlotte Vos, Tamara Vos, Esther Vroegh. Diepblond, exotische blouses, hooggehakt. Adembenemend! Ik moest alle zeilen bijzetten om deze dames, met minstens HBO Communicatie op zak, bij te benen. Henkie Schreuders vertelde me dat Peter Versluis sponsor van Achilles is geworden. Hij heeft het nog nooit zo gezellig gehad in Werkendam. Een doorbraak! En toen kwam Sylvana de Backer de feesttent binnen. Met de mooiste stiletto’s van Altena. Rood, vuurrood, purperrood. “Ik heb geen pilletje nodig om vrolijk te worden’’, zei ze. Opwindend! En de krullen van Jolande Kolff. Ken je me nog? Zelden zulke blonde krullen gezien. Ik zal haar nooit meer vergeten. Aan de stoet van polderbeauties kwam geen einde. Debora Kadijk: blond, bruin, slank. Passie op het podium. Een Werkendamse zendeling voor de sport in Veen. Een aardverschuiving!

De weldoeners Gerrit Kwetters, Hans Vos en Ad Bax zagen dat het goed was. Moeder-overste Fientje bleef kalm in een tent vol viergranenhennen, halve hanen, hele emoties. “Samenwerken, kennis delen en verbinden’’, fluisterde ze in mijn oor. Ik deed mijn uiterste best en luisterde naar schoonheidskoningin Yvonne de Vries. Aart Vos viel in de armen van Sylvana. Rabogirl Bernadette Hulswit, kortgerokt op high heels, keek me diep in de ogen. Paula Jorritsma was de progressiefste met een bh van Marlies Dekkers… Dat allemaal in Veen waar de vrijbuiters blijven regeren. En de fruitbomen blonde bloesem voortbrengen. Samen met ijsvriend Nico van Bergeijk heb ik gebeden voor een strenge winter. God zag ook dat het goed was en stuurde bier uit het Meer van Tiberias. We keken naar fietsvrouwen met daverende dijen. De topvrouwen van Altena zagen er superspannend uit. De prijswinnaars? Marianne Koorengevel (juryprijs), Sandra Paans (publieksprijs) en Laura Leijser (aanmoedigingsprijs). Applaus voor Fientje van het Cirque du Soleil met als toetje een machtig buffet. Het Land van Heusden en Altena is sinds zaterdag niet meer hetzelfde…

(Piet Hartman / Foto Aalburg.net.)

Op de foto (vlnr): Laura Leijser, Marianne Sijberden, Marianne Koorengevel, een namens Mikado rozen uitdelende acteur, Miranda de Waal, Yvonne de Vries, Sandra Paans, Len Bruining en Deborah Kadijk. Sylvana de Backer onbreekt op de foto, evenals Sybille van Gammeren.)

Lees HIER de hele column...

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.