dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Altena

Opnieuw konijnen gedumpt in Almbos

10 september 2013 (door WoudrichemNet)

ANDEL /  GIESSEN: De afgelopen vakantieperiode is een aantal konijnen binnengebracht bij Stichting Konijnenopvang Lapina dat was gevonden in het Almbos in Giessen. De konijnen waren allemaal gewond en/of ziek. Konijnenopvang Lapina heeft ze de juiste zorg kunnen bieden waardoor zij konden herstellen. Ook hebben de dieren een nieuw thuis gevonden.

Stichting Lapina laat weten: 'In het Almbos zitten nog steeds konijnen die tot op heden helaas niet gevangen zijn, doordat de konijnen de struiken in vluchten. Sowieso zit er nog één konijn dat zeker gewond is. Ook dit konijn is helaas nog niet gevangen. Als dit konijn niet wordt gevangen, zal dit konijn langzaam aan en met veel pijn komen te overlijden.'

Lapina wil daarom iedereen dringend verzoeken geen konijnen in de "vrije natuur" los te laten. 'Tamme konijnen kunnen niet overleven in de natuur, hoe mooi de omgeving er ook uit ziet. Door het ander soort voedsel zal het konijn darmproblemen krijgen en daardoor een langzame en pijnlijke dood sterven. Daarnaast is het konijn, doordat het niet gewend is om te vluchten voor roofdieren, een makkelijke prooi. De toekomst voor het gedumpte konijnen ziet er dus zeker niet rooskleurig uit.'

Opvangen
Lapina te Andel biedt aan om niet langer gewenste konijnen op te vangen. 'Het zou natuurlijk nog beter zijn dat mensen eerst goed nadenken, voordat ze een konijn aanschaffen en zich ervan bewust worden wat het inhoud om voor konijnen te mogen zorgen. Het zou winkels die dieren verkopen sieren de mensen goede informatie te geven en ze te behoeden voor een impulsaankoop. Een konijn kan zeker 10 jaar oud worden, heeft een maatje nodig en voldoende ruimte.'

Stichting Konijnenopvang Lapina ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van donaties. De verzorging van de konijnen wordt volledig betaald uit donaties. 'Als u afstand wilt doen van uw konijn, zullen wij daarom ook vragen om een vrijwillige bijdrage in de tegemoetkoming van de kosten.'

Wie de niet langer gewenste en gedumpte konijnen wil helpen kan een donatie doen op rekeningnummer 133.884.910 t.n.v. Stichting Konijnenopvang Lapina te Andel.

Strafbaar
Het dumpen/loslaten van dieren in de natuur is overigens strafbaar. Meer informatie over konijnen is te vinden op www.lapina.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.