vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

ZVDO'74 zwemt EK Master in Eindhoven

9 september 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven stond de hele week in het teken van de Europese Master kampioenschappen zwemmen bedoeld voor iedereen ouder dan 25 jaar. Onder andere oud-olympisch kampioene Inge de Bruijn dook het water in en uiteraard was ZVDO’74 ook bij deze wedstrijd van de partij.

Marie-Louise van Noorloos beet het spits af met de 200m wisselslag. Ze was slechts 2 seconden langzamer dan haar snelste tijd in een 25 meterbad.  Ook op de 200m schoolslag was dit het geval.  Op de 100m schoolslag bleef het bij een seconde boven de inschrijftijd. Voor Corine van Giessen stonden de 50m rugslag en de 50m vrije slag op het programma. Helaas kon ze op beide afstanden geen tijdsverbeteringen noteren.

Dirk van Bergeijk zorgde voor een verrassing op de 100m schoolslag. In een sterke race wist hij zijn inschrijftijd iets te verbeteren. Voor Manuela Punt zat er geen tijdsverbetering in op de 50m vrije slag. Na een flinke knieblessure is Elly Hoegee weer op de weg terug. Tijdens dit toernooi ging ze van start op de 50m vrije slag. Ze wist op deze afstand een paar honderdste van een seconde van haar inschrijftijd af te halen.

Naast de dames gingen ook Ries Sterkenburg en Wim Vos van start op de 50m vrije slag. Beide heren bleven net boven hun inschrijftijd steken. Voor Wim stond ook de 100m rugslag nog op het programma. Volgens de uitslag heeft Wim geen eindtijd gekregen wat zou betekenen dat hij gediskwalificeerd is. Andre de Bruijn wist een mooi persoonlijk record te zwemmen op de 50m vrije slag. Voor hem stond de mooiste race op zaterdag gepland. In een zeer groot deelnemersveld wist hij keurig als 42ste te finishen op de 3000m open water zwemmen.

Uiteraard stonden er ook weer diverse estafettes op het programma. Voor ZVDO’74 was er zowel een dames als een heren team aanwezig bij de 4x50m wisselslag. Bij de dames gingen Corine, Marie-Louise, Elly en Manuela van start. Door een foute zwembeweging van Elly werden de dames helaas gediskwalificeerd. De heren deden het gelukkig een stuk beter. Wim, Dennis, Andre en Ries wisten een prima race neer te zetten.

De masters hebben nu het spits afgebeten in het nieuwe seizoen. Begin oktober is de selectie aan zet met de eerste competitiewedstrijd. 

Lees meer over:

sport zwemmen ZVDO'74
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.