woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Marianne Vos heeft eigen kunstwerk

9 september 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Afgelopen zaterdag kreeg Meeuwen een eigen Kanjerroute. In het park aan op de hoek van de Sterkenburgstraat / Van Merwedestraat zijn beeldjes van bijzondere inwoners van het dorp geplaatst. Ook de beeltenis van Marianne Vos kreeg daar een eigen plekje. Muziekvereniging Kunst & Vriendschap luisterde de opening muzikaal op.

De anderen zijn Japke Vos (oprichter bedrijf  de Witte Molen), Bastiaan Ockers (verzetsman) en Bastiaan de Poorter (kunstenaar in de 19e eeuw)
De beelden werden gemaakt door Richard van de Koppel. Hij maakte eerder het beeld van de hond van ridder Dirk van de Merwede bij de Hervormde kerk en het beeld bij de ingang van Zorgcentrum Wijkestein in Wijk en Aalburg.

De Kanjerroute is een initiatief van Henk Poelakker en Deny Schop van de Kunstcommissie  Meeuwen. Cees de Gast schreef gedichten bij de beelden. Cultuurraad Aalburg schonk een bijdrage geschonken en de gemeente betaalde de sokkels.

(Foto Anton Vos)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.