zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Interliner stopt - nog steeds - niet. CDA verbaasd

9 september 2013 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - CDA Werkendam heeft met 'verbazing'  kennisgenomen dat de gebruikers van de interliner - en voornamelijk de Nieuwendijkse jongeren - weer een half jaar moeten wachten.

Woordvoerder Otto van Breugel schrijft: 'Het gaat allemaal met een slakkengang en ik kan dit niet meer uitleggen.  Wanneer je toezegt dat de halte er in jan 2013 ligt en het vervolgens een half jaar uitstelt om vervolgens het nogmaals uit te stellen kom je niet erg geloofwaardig over.  Ik blijf mij inzetten voor de vele vragen die mij bereiken van de jongeren voor deze halte en daarom wil ik van het College een uiterste inspanning om zo snel mogelijk te beginnen wat mij betreft nog steeds een tijdelijke halte. De dienstregeling is er al op aangepast sinds 1 januari 2013. Maar de bus stopt niet!'

Halte
Al vanaf 2010 heeft het CDA regelmatig navraag gedaan over de mogelijkheid van realisatie van een Interlinerhalte in Nieuwendijk. Vooral bij jongeren uit Nieuwendijk en omgeving staat de realisatie van een intelinerhalte hoog op de lijst. Dit merkt onze fractie door vele vragen van jongeren over het tijdstip van realisatie van de halte. Eind 2012 besloot de Raad de interlinerhalte aan te leggen. Een reële verwachting en toezegging was dat de halte in augustus 2013 er zou liggen.

Het CDA stelt dan maar schriftelijke vragen:

  1. Is het u bekend dat de behoefte van een snelle realisatie van een interlinerhalte in Nieuwendijk bij de jongeren een hoge prioriteit heeft en bent u het met ons eens dat met het steeds weer uitstellen van realisatie u niet  erg serieus overkomt bij de gebruikers nu zelfs een jaar lang op de dienstregeling en op de borden in de bussen verschijnt dat de bus in Nieuwendijk stopt terwijl dit helemaal niet zo is.
  1. Kunt u ons uitleggen waarom het College nu pas komt met het feit dat de planologische procedure meer tijd heeft gekost. Dit wist u begin 2013 toch ook al? en waarom hebt u ons daarover niet eerder geïnformeerd.
  1. Bent u bereid om een uiterste inspanning te doen en de  planning naar voren te halen. Kunt u aangeven wanneer de halte Nieuwendijk eindelijk in gebruik kan worden genomen
  1.  Wilt u het voorstel van een tijdelijke halte waar mensen in- en uitstappen( bijvoorbeeld in de buurt van de halte)  nogmaals in overweging nemen   zodat onze jongeren en andere reizigers direct gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om in Nieuwendijk in en uit te stappen en niet nog eens half jaar te moeten fietsen naar de Tol zeker nu de donkere dagen weer gaan aanbreken.

Lees meer over:

cda Tol Nieuwendijk interliner
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.