vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Giessense stratenloop in trek

9 september 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De 42e BBQ Compleet Stratenloop, gelijk met de jaarmarkt in Giessen, op 12 en 13 september, belooft weer een mooi spektakel te worden. Door het einde van het baanseizoen is deze wedstrijd altijd zeer in trek bij baanlopers als opstap naar het crossseizoen dat in oktober weer begint.

Ook dit jaar zal een grote groep lopers van de Papendrechtse Atletiekvereniging Passaat aanwezig zijn, waaronder een aantal nationale toplopers. Roy Hoornweg, nummer twee van Nederland op de 10 kilometer, heeft aangegeven op jacht te willen gaan naar het verbeteren van het parcoursrecord van Martin Lauret die in 2002 een tijd liep van 14.42.  Hoornweg laat de laatste weken laten zien in topvorm te zijn getuige zijn winst in Varsseveld een loop over 5 kilometer in 14.25.  De zeer jeugdige Bart van Nunen, dit jaar vijfde bij het Europees kampioenschap bij de junioren, zal geduchte tegenstand gaan geven evenals de winnaar van de stratenloop in Woudrichem Lars Gerritsen.  Klassement toppers Carliho Suijkerbuijck en Paul Visser zullen ook meestrijden in het front van de wedstrijd.

Tegenstand
Bij de master 45 steekt Rene Stam boven de rest uit maar in Giessen zal Armand van der Smissen er zijn om geduchte tegenstand te bieden. Regiolopers Gerard Lensvelt en Johan Roozemond  proberen  de eer van snelste loper van het land van Altena hoog te houden.. Mooi is altijd dat Giessen zeer in trek is bij de recreanten en de organisatie verwacht dan ook bij de start om 20.00 uur meer dan 130 lopers.  De jeugd start om 18.30 met zijn wedstrijden.
 
Inschrijven is mogelijk via www.inschrijven.nl of tot 20 minuten voor de start in de kantine van de altena road runners. 
Voor meer informatie kun je terecht op www.altenaroadcircuit.nl.
 
Zie ook De Agenda op Woudrichem.net...
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.