maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Dé Ondernemende Vrouw figureert goed in decor Holland Ladies Tour

7 september 2013 (door AalburgNet)

ALTENA / VEEN: In de aportheose van de Holland Ladies Tour voltrok zoch de ontknoping van wat The Battle of Altena is gaan heten. Tien toppers - ondernemende vrouwen - streden de achterliggende drie weken om de prestigeuze titel Dé Ondernemende vrouw van Altena 2013.

In een goed geoutilleerde, maar ook bomvolle feesttent bij Achilles Veen - met stevig oplopende temperaturen - maakte de jury om 18:20 uur dan eindelijk de eindstand bekend. De Juryprijs ging naar Marianne Koorengevel (Maropol), Sandra Paans (Werkendamse Verwarmingscentrale) sleepte de Publieksprijs in de wacht. De - extra - Innovatieprijs was voor Laura Leijser (Melk-Drive Excursieboerderij). De keuze was gemaakt uit tien kandidaten uit 111 genomineerden. De drie winnaars lieten, onder het flitslicht van de fotografen en de vele felicitaties, weten blij verrast te zijn

Prijs
Koorengevel ontving een speciaal - zeer treffend - ontworpen sierraad dat bol stond van de symboliek zoals 'de top naar boven' en de A van Altena, de O van Ondernemend. Sandra Paans gaat deel uitmaken van het gehoor van Hilary Clinton die binnenkort naar Nederland komt. Laura Leijser kreeg een kristallen appel als aanmoedigingsprijs: een appel als vrucht van inzet en investering. Alle kandidaten krijgen ook een golfclinic aangeboden, alsmede een fraai boek over de streek. De Golfclinic op Golfpark Almkreek krijgt het gezelschap, samen met de dagsprekers, op dinsdag 8 oktober.

Namens de jury maakte Hannie Visser-Kieboom op basis van het juryrapport de namen bekend, alsook de motivatie. De naam van Marianne Koorengevel echter kwam uit de mond van Marianne Vos vanuit Italië. Dat gebeurde telefonisch, nadat een live videoverbinding niet tot stand kwam.

Winnaar Ladies Tour
De vijfde etappe van de Holland Ladies Tour startte eerder die morgen in Zaltbommel waar de ruim 80 rensters uit diverse landen werden weggeschoten door burgemeester Van Den Bosch van Zaltbommel.
De finish eindigde in Veen. Dat laatste als eerbetoon aan Marianne Vos. Deze was door een slepende rugblessure echter niet van de partij en verblijft - als gezegd - in Italie. 

Chloe Hosking heeft de vijfde etappe van de zestiende Boels Rental Ladies Tour gewonnen. De Australische bleek na 120 kilometer de beste in de massasprint. Kirsten Wild werd tweede en Shelley Olds kwam als derde over de streep. Trixi Worrack (Duitsland) start zondag als aanvoerster van het klassement aan de slotetappe Bunde - Berg Terblijt..

De Holland Ladies Tour is een meerdaagse Nederlandse wielerwedstrijd voor vrouwen met een internationale deelname. De wedstrijd met de UCI 2.1 status (2011) wordt gehouden sinds 1998 en bestaat in de regel uit zes of zeven etappes.

Geslaagd
De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag met goed weer, veel bezoekers, een mooi rennersveld, een goede koers en tien topvrouwen. Minpunt aan de optelsom van succes was het enorme rumoer in de feesttent waardoor toespraken van ondernemende toppers zoals Deborah Kadijk, Ineke van 't Noordenne en Feike de Keijzer volledig in het lawaai verloren gingen. De overigens prima presenterende Anton Kuijntjes kreeg de menigte niet stil. Dat gebeurde op aandringen wel toen Marianne Vos aan de telefoon kwam en haar stem via een microfoon versterkt werd. De menigte snapte het en zweeg...

(Foto boven: (vlnr) Sandra Paans, Laura Leijser, Marianne Koorengevel)


Winnaars
Marianne Koorengevel
: directeur van Maropol Werkendam, oprichter van Roparunteam Almkerk. (Juryprijs)
Sandra Paans: directeur Werkendamse Verwarmingscentrale en - Verwarmingsindustrie, voorzitter businessclub Kozakken Boys. (Publieksprijs)
Laura Leijser: directeur Melkdrive Genderen, boerderij van de toekomst met gesloten kringloop, toeristische afdeling, bestuurslid Agrarische Natuurvereniging Altena Biesbosch. (Aanmoedigingsprijs)

Uitslag Publieksprijs

Sandra Paans (33%, 1.354 stemmen)
    Yvonne de Vries (29%, 1.222 stemmen)
    Miranda de Waal (11%, 445 stemmen)

   
Marianne Koorengevel (10%, 399 stemmen)
Len Bruining (6%, 262 stemmen)
Debora Kadijk (3%, 141 stemmen)
Laura Leijser (3%, 131 stemmen)
Marianne Sijberden (2%, 87 stemmen)
Sylvana de Backer (2%, 68 stemmen)
Sybille van Gammeren (1%, 55 stemmen)

      Totaal uitgebrachte aantal stemmen: 4.164 

(Foto onder: het speciaal ontworpen sierraad dat aan Marianne Koorengevel werd uitgereikt - Foto's Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.