woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Uitval in Great River Race team Woudrichem

4 september 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  WSV Woudrichem roeien heeft te kampen met een flinke tegenslag. Eén van de roeiers is in de aanloop naar de Great River Race  in Londen uitgevallen. Het team zoekt naargeestig naar een oplossing. Want al op 7 september om 10:00 uur klinkt het startschot...

Op de site noteert men: "Helaas is een van onze krachtige roeiers met een ernstige verwonding uitgevallen voor het roeiteam wat naar de Great River Race zou worden uitgezonden. Binnen de vereniging zijn we dan ook op zoek naar een waardige vervanger. Neem contact op met Kees van Vugt voor details."

Great River Race
Jaarlijks doen een veertigtal sloepen uit Nederland mee aan deze Engelse Klassieker, die in 1988 zijn eerste editie kende. Zo ongeveer alles wat drijft mag meedoen aan deze tocht over de Theems. Er wordt gestreden om de Challenge Trophy of The Company of Watermen & Ligtermen of the River Thames. Aangezien deze watermen al eeuwenlang een taxi-dienst op de rivier de Theems onderhouden, is het voor alle sloepen verplicht minimaal één passagier mee aan boord te nemen.
Inmiddels doen er tussen de 200 en 300 sloepen mee aan dit evenement, waar in een circa 40 km lange tocht de Theems wordt bedwongen. De roeiers passeren dan vijftien beroemde bruggen in Londen, waaronder de vermaarde Tower-bridge.

Sloeproeien wordt binnen de vereniging met een zesmanssloep, maar ook met een vier zonder stuurman verricht op sociaal en competitief niveau. Sinds kort heeft de vereniging de beschikking over een St Ayles Skiff, waarmee reeds internationaal succes is behaald. (Foto WSV Woudrichem roeien) 

Kees van Vugt 
06-46050980
keesvugt@planet.nl

Zie ook:

Lees meer over:

st ayles skiff WSV roeien
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.