donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

'Kleurrijkste straat' organiseert een buurtbarbecue

3 september 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Afgelopen zaterdag hield buurtvereniging Van Klompe tot Dulve haar jaarlijkse barbecue. Bewoners, leden van de vereniging, uit de Aalburgsestraat kwamen bij elkaar om samen een vorkje te prikken en een sapje, wijntje of biertje te drinken. Dat gebeurde in de 'buurtkantine', een grote loods bij één van de leden achter het huis. Opzet van deze buurtvereniging is naast gezelligheid ook betrokkenheid te creeëren tussen bewoners. Soms betekent dat letterlijk 'omzien naar elkaar.' De ontmoetingen met 'de buren' zijn in ieder geval een keer of drie per jaar middels een stampottenbuffet, de barbecue en de traditonele nieuwjaarsborrel.

Verder die avond werden meningen gewisseld, ideeën gedeeld en grappen gemaakt. Twee halen de nieuwspagina van Aalburg.net: 'De gemeente is bezig met glasvezel. Dat hebben we hier niet nodig. want er is niks zo snel als een Wijkse roddel..." En deze: "Een Wijkse roddel duurt maar drie dagen... Want dan is er weer een nieuwe!" Het bleef die avond lang gezellig...

Ervaring
Eén van de organisatoren van de buurtbarbecue, de lokaal alom bekende Høker Wim, maakte op Facebook een krabbel over zijn ervaring die avond. De foto bij dit artikel komt overigens ook van zijn hand.

"Same mee de 'Ondernemendste vrouw van't Land v Heusde & Altena' : Miranda Mikado (gullie nie vergete effe op haar te stemme hé !!!), hebbe we gisteravond een bar gezellige BBQ georganiseerd, namens buurtver. "van Klompe tot dÚlve'.
Bij m'n ...buurvrouw Neesje hadde we dus'n 'geméleerd gezelschap' in de schuur, want buurvrouw Neesje is zo'n bietje 80 jaar maar menige veul jongere legt't nog af tege haar !
Of hedde Lien, van al over de 80, die in haar eentje op d'r gemak zowat'n 3 ltr rooie wijn flaconneke van de Aldi leeglurkt !!!
Ook was'r Cor Spek, van de 'Aalburg.net' kompjoeterkrant, maar niks geen flauwekul nieuws wist te vergare, want bij ons na't verorbere van vele alcoholische versnaperinge geen agressie of vechtpartije zo as op vele plaatse, en nadien ook niemand ziek van't BBQ vlees, want da kwam van superkeurslager Jaap Nieuwkoop !!!
Of hedde Lia, zij hebt een hendig hortje in't ziekehuis gelege en was pas Zaterdagmorge thuis gekomme, maar wilde toch persé s'avonds ook aanwezig zijn !!!
And last but not least 'teacher' Hermie, die mijn lieveke Mystika de Nederlandse taal leert, helaas was Mystika (nog) de grote afwezige, in wellicht de gezelligste en 'kleurrijkste' straat van Brabant & omstreke !!!! En eindelijk is 't September geworde . . . . . een maand waarin veur mij veul staat te gebeure !!!
"
 
Lid worden
Mochten er bewoners zijn uit de Aalburgsestraat die ook lid willen worden van 'de allergezelligste buurtvereniging' die kunnen een mail sturen naar Høker Wim of Miranda de Waal (Mikado Bloemen & Wonen). Informeren kan desgewenst ook via de redactie van Aalburg.net.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.