vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Werkendam werkt naar tevredenheid in the cloud

3 september 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Werkendam deed deze zomer zijn ICT de deur uit met dien verstande dat nu alleen nog de PC op het bureau staat. Ook Urk deed dit. Daarmee zijn deze twee gemeenten de eersten in Nederland die de overgang naar de cloud maakten. Aldus meldt het Binnenlands Bestuur (BB).

Het in de lucht houden van een volwaardige ICT-omgeving is voor veel gemeenten te complex, kostbaar en lastig om op termijn zelfstandig te kunnen blijven doen. Samenwerken is een optie, maar 'de cloud in' bij de huisleverancier is dus nu een andere mogelijkheid. Met Werkendam (en Urk) als voorbeeld.

Werkendam, die in een weekend in juni zijn ICT aan huisleverancier Centric heeft overgedragen, koos voor een big bang. "We zijn in één keer overgegaan", zegt algemeen directeur Erwin Koenen van Werkendam. "We wilden niet versnipperd migreren, maar alle applicaties inclusief de onderlinge afhankelijkheden in één keer migreren. Wij hebben geen servers meer in huis waar applicaties of databases op draaien, alles is de deur uit." Medewerkers hebben een 'thin client' zonder harddisk op hun bureau staan. En op wat details na werkt alles goed, stelt Koenen. (BB)

(Lees hier verder...)

Lees meer over:

ict in the cloud
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.