zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Slimme Paul Visser opnieuw het snelst

30 augustus 2013 (door AalburgNet)

GENDEREN - Net als vorig jaar heeft Paul Visser van de Tilburg Road Runners de vijfde wedstrijd van het Running Center Altena Road Circuit op zijn naam geschreven.

Met fantastisch loopweer en veel gezelligheid in het feestvierende Genderen opende meer dan 100 jeugdige lopers de wedstrijd. Ieder jaar is het heel mooi om te zien dat dit evenement zo leeft onder de jeugd en de één wil dan ook niet niet voor de ander onderdoen. Bij de categorie tot en met 7 jaar deden zelfs 51 lopertjes mee waarbij de jongst pas 3 jaar oud was.

Om kwart voor acht stonden 75 lopers klaar voor de 10 kilometer. Na een bliksemstart van klassementsleider Carliho Suijkerbuijck, die later ver terug zou vallen,  was direct de toon gezet voor een mooie wedstrijd. Masters 45 Rene Stam en Peter Mijsberg lieten de jeugdige atleet begaan en vertrouwden op hun ervaring en aan het einde van de eerste ronde was Suijkerbuijck achtergelaten  en het commando werd direct overgenomen door Sander Demmers uit Waalwijk die een mooie voorsprong nam. Paul Visser en Stam hielden Demmers in zicht en bij het ingaan van de laatste ronde kwam het tweetal bij de met steken kampende Demmers die direct een gaatje moest laten en later nog een stukje moest wandelen. Visser rook zijn kans en een paar honderd meter voor de finish lijn plaatste hij een versnelling en won de wedstrijd met een tijd van 34.51 Stam kwam 4 seconden later  als tweede over de streep en werd winnaar in de categorie M45 en Mijsberg kwam als derde overall binnen en als tweede master 45.

Regioatleet Gerard Lensvelt uit Dussen bouwde zijn race goed op en haalde aan het einde ook Demmers nog in en kwam voor plaatselijk atleet Johan Roozemond als snelste regioatleet over de streep. Zeer opvallend was dat Master 55 Henk Bruijns vlak achter Lensvelt als vijfde wedstrijdatleet binnen kwam.

Bij de dames was de vriendin van Paul Visser, Marieke Kunkeler, de snelste. De volgende wedstrijd vindt plaats in Giessen tijdens de jaarmarkt op donderdag 12 september.

Voor alle uitslagen kun je terecht op www.altenaroadcircuit.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.