zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Werkstraf, voorwaardelijke rijontzegging en geldboete voor bestuurder aardappelrooimachine

30 augustus 2013 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Een 42-jarige man uit Dussen is door de rechtbank Gelderland wegens het veroorzaken van een verkeersongeval veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur en totale geldboete van € 400,00. Ook heeft de rechtbank hem veroordeeld tot een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 6 maanden met een proeftijd van 2 jaren.

Verdachte reed in een aardappelrooimachine op een, voor deze machine, smalle weg. Hij zag voor hem een fietser die naar links uitweek. Desondanks heeft de man besloten om de fietser in te halen. Tijdens het inhalen, is de fietser ten val gekomen en enkele meters meegesleurd. De fietser was een 72-jarige man en heeft door dit ongeval zwaar lichamelijk letsel opgelopen.

Ontheffing
De rechtbank vindt dat er sprake is van onoplettendheid en onvoorzichtigheid, zoals bedoeld in artikel 6 van de Wegenverkeerswet 1994. Daarnaast was de machine breder dan toegestaan en daarvoor was geen ontheffing verleend. Tevens had de aardappelrooimachine scherpe delen die, in geval van een botsing, gevaar voor lichamelijk letsel voor andere weggebruikers konden opleveren.

Lees meer over:

Politie Boete rechtbank straf Dussen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.