woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Eigendomsoverdracht Kasteel Dussen maandag een feit

29 augustus 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Maandag 2 september aanstaande wordt Kasteel Dussen officieel Landgoed Kasteel dussen. Dan draagt de gemeente Werkendam het Kasteel Dussen over aan Landgoed Brabant BV, 100% dochter van NV Monumenten Fonds Brabant. De koopsom wordt voldaan in aandelen NV Monumenten Fonds Brabant (MFB); de gemeente Werkendam wordt dan medeaandeelhouder.

Kasteel Dussen - uit de 13e eeuw - is da officieel aangewezen als landgoed. MFB heeft hiertoe eerder een aanvraag ingediend, omdat het van belang is kenmerkende eigenschappen van de tuininrichting van voor 1850 te borgen. Onder andere de lanenstructuren, de omhullende gracht, de karakteristieke landtong aan de westkant van het kasteel en de verkaveling in blokken van het perceel voor het kasteel zijn elementen die voorkomen op kaarten van 1832. Een landgoed geniet een aantal fiscale voordelen omdat de eigenaar verantwoordelijk is voor het instandhouden van de structuurelementen.

Voor de gebruiker of de wandelaar verandert er niets, iedereen is even welkom als voorheen. Wel zou het zo kunnen zijn dat er met andere ogen wordt gekeken naar de historische landschapskenmerken.

Zie ook:

Lees meer over:

Kasteel Dussen landgoed
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.